Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Απογραφή εργαζομένων σε δύο μήνες

Δίμηνο περιθώριο έως την 31η Αυγούστου έδωσε το υπουργείο Εργασίας στις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στην Α’ φάση της εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, ώστε να πραγματοποιήσουν την απαραίτητη απογραφή των υπαλλήλων τους.

Από την ερχόμενη Παρασκευή, 1η Ιουλίου, υποχρέωση χρήσης της Ψηφιακής Κάρτας έχουν όλες οι Τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ με περισσότερους από 250 εργαζόμενους. Το δίμηνο για να ολοκληρωθεί η απογραφή κρίθηκε απαραίτητο να δοθεί έτσι ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να συντονιστούν καλύτερα με το νέο μοντέλο καταχώρησης των ωρών εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Άλλωστε η εν λόγω διαδικασία ξεκινάει στην μέση του καλοκαιριού, μια περίοδος όπου οι επιχειρήσεις δίνουν άδειες στο σύνολο των εργαζομένων τους, τμηματικά. Έτσι, θα υπάρξουν εργαζόμενοι που θα λείπουν όταν θα εκκινήσει το μοντέλο της Ψηφιακής Κάρτας και θα πρέπει να το εφαρμόσουν όταν επιστρέψουν στο πόστο τους, ή το αντίστροφο.

Όπως έχει ξεκαθαρίσει το υπουργείο Εργασίας το δίμηνο που θα ακολουθήσει την έναρξη εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας, θα είναι μια περίοδος χάριτος, όπου δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα στις επιχειρήσεις που θα εντοπιστεί ότι γίνεται  υπέρβαση ωραρίου. Θα είναι μια περίοδος που θα αξιοποιηθεί για να διορθωθούν τυχόν λάθη.

Ο στόχος είναι από τον Σεπτέμβριο να μπορεί  η λειτουργία της Ψηφιακής Κάρτας τουλάχιστον σε αυτές τις επιχειρήσεις που θα συμμετέχουν στην Α’ φάση, να γίνεται με ομαλό τρόπο. Σημειώνεται ότι συνολικά θα προσεγγίσουν τους 121.000 οι εργαζόμενοι θα ενταχθούν αρχικά, σε αυτή την διαδικασία.

Η Β’ φάση αναμένεται να ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου και  θα περιλαμβάνει την διαδικασία της απογραφής για το σύνολο των επιχειρήσεων της χώρας.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις