«Σπίτι μου»: Πρώτη κατοικία για νέους και οικονομικά ασθενέστερους – Νομοσχέδιο με 8 δράσεις

Ξεκινάει στις αρχές του 2023, η υλοποίηση του στεγαστικού προγράμματος «Σπίτι μου» που προωθεί η Κυβέρνηση και το οποίο θα παρέχει κίνητρα στους νέους και στους οικονομικά ασθενέστερους, ώστε να αποκτήσουν πρώτη κατοικία. Το «πράσινο φως» δόθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο, καθώς ο υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης, ανέπτυξε τις βασικές παραμέτρους του σχετικού σχεδίου νόμου. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 1,74 δισ. € από την οποία θα ωφεληθούν περισσότεροι από 137.000 πολίτες.

Οι 8 δράσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν στα χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια, την κοινωνική αντιπαροχή, καθώς και τα προγράμματα «Κάλυψη» και «Ανακαινίζω – Ενοικιάζω» Επιπλέον, το νομοσχέδιο περιλαμβάνει ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην απελευθέρωση Δημόσιας περιουσίας από φραγμούς και τη λήψη ειδικής μέριμνας για τους πυρόπληκτους της Ανατολικής Αττικής (Μάτι).

Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναλαμβάνει, αξιοποιώντας δωρεά της Κυπριακής Δημοκρατίας, την ανέγερση κατοικιών για τη στεγαστική αποκατάσταση των πυρόπληκτων της Ανατολικής Αττικής και οι Δήμοι Ραφήνας-Πικερμίου και Μαραθώνος αναλαμβάνουν τη διαχείριση των κατοικιών και τη διανομή τους προς δικαιούχους οικιστές.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις