Δόθηκε παράταση στην ηλεκτρονική υποβολή του Ε4 – Κανονικά η απογραφή για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Παράταση έως τις 11 Νοεμβρίου, έδωσε το υπουργείο Εργασίας, στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής του εντύπου Ε4, που αφορά τον ετήσιο ή τον συμπληρωματικό ετήσιο πίνακα προσωπικού των επιχειρήσεων. Έγινε έτσι αποδεκτό το σχετικό αίτημα τόσο των λογιστών, όσο και της ΕΣΕΕ, που επιθυμούσαν να δοθεί η σχετική παράταση για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις προθεσμίες.

Το Ε4 υποβάλλεται στο Πληροφοριακό Σύστημα (ΠΣ) ΕΡΓΑΝΗ και αφορά το τρέχον έτος. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα, η μεγάλη πλειονότητα των επιχειρήσεων (290.000 κατά προσέγγιση έως το μεσημέρι) είχαν ήδη υποβάλει το σχετικό έντυπο εντός της αρχικής προθεσμίας, που έληγε σήμερα. Η παράταση δίνεται προκειμένου να εκπληρώσουν τη σχετική υποχρέωση και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι στο πλαίσιο εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας και της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από αύριο Τρίτη 1η Νοεμβρίου έως τις 30 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία του Ωραρίου Απασχόλησης από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες της χώρας και για το σύνολο των εργαζομένων τους, με σύμβαση μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις