Τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού στήριξαν τα έσοδα της BioNTech

Στα επίπεδα των 16 – 17 δισ. ευρώ εκτιμάται ότι θα ανέλθουν το 2022 τα έσοδα της BioNTech. Σημαντική στήριξη σε αυτή την πολύ θετική πορεία, προέκυψε από την αύξηση στις αποστολές ενισχυτικών δόσεων του εμβολίου κατά της Covid-19, τις υψηλότερες τιμές και τις θετικές κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος.

Σύμφωνα με τους Financial Times, ο γερμανικός φαρμακευτικός όμιλος κατάφερε να διορθώσει προς τα πάνω τις προηγούμενες προβλέψεις για έσοδα 13-17 δισ. ευρώ. Όμως εκτιμάται ότι δεν θα καταφέρει να προσεγγίζει τα έσοδα 19 δισ. ευρώ που κατέγραψε το 2021.

Τα έσοδα για το τρίτο τρίμηνο της χρονιάς μειώθηκαν στα 3,5 δισ. ευρώ, έναντι 6,1 δισ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, όταν τα προγράμματα εμβολιασμού βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη.

Η εταιρεία επιβαρύνθηκε επίσης από υψηλότερα έξοδα λόγω διαγραφών αποθεμάτων, κόστους παραγωγής και αύξησης του αριθμού εργαζομένων, με αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη τριμήνου να μειωθούν σε 1,8 δισ. ευρώ, από 3,2 δισ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι.

Περίπου 300 εκατομμύρια δόσεις του αρχικού εμβολίου κατά της Όμικρον και του προσαρμοσμένου δισθενούς εμβολίου, το οποίο έχει εγκριθεί σε περισσότερες από 45 χώρες ή περιοχές, είχαν τιμολογηθεί από τον Οκτώβριο, δήλωσε η BioNTech, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς αναμένεται να έχουν τιμολογηθεί 2,1 δισ. δόσεις παγκοσμίως.

Ο Ουγούρ Σαχίν, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής, δήλωσε ότι η BioNTech με «απαράμιλλη ταχύτητα» παρείχε πρόσβαση στο προσαρμοσμένο δισθενές εμβόλιο για την παραλλαγή Όμικρον.

«Εργαζόμαστε για να αξιοποιήσουμε αυτή την εμπειρία εφαρμόζοντας σε άλλες ασθένειες και πιθανά προϊόντα τα διδάγματα που αντλήσαμε από την ανάπτυξη των προσαρμοσμένων εμβολίων», είπε.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις