ΔΥΠΑ – Νέο πρόγραμμα κατάρτισης: Πάνω από 53.000 οι αιτήσεις συμμετοχής

Θετική πορεία καταγράφει το νέο πρόγραμμα κατάρτισης της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) με την κωδική ονομασία «Πάω Μπροστά», καθώς από τις 22 Δεκεμβρίου, έως σήμερα, έχουν υποβληθεί πάνω από 53.000 αιτήσεις συμμετοχής.

Συνολικά για το πρόγραμμα που έχει προϋπολογισμό 155 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης προβλέπεται επιδοτούμενη κατάρτιση διάρκειας 80 ωρών σε 150.000 εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι θα αποκτηθούν ψηφιακές και «πράσινες» γνώσεις και δεξιότητες, με αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων. Το ποσό της επιδότησης ωφελούμενων ανέρχεται σε 5 ευρώ ανά ώρα, δηλαδή συνολικά έως τα 400 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα μέσω της ιστοσελίδας voucher.gov.gr πατώντας στον σύνδεσμο «Εγγραφή στο Μητρώο Ωφελουμένων Εργαζομένων για κατάρτιση».

Αφού οριστικοποιηθεί η πρώτη φάση του Μητρώου Ωφελουμένων, οι εργαζόμενοι θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν, ανάλογα με το εκπαιδευτικό και επαγγελματικό τους προφίλ.

Σε συνεργασία με τα Κέντρα Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔιΒιΜ) των Πανεπιστημίων, διεθνείς κολοσσούς τεχνολογίας και αδειοδοτημένα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (ΚΔΒΜ), η ΔΥΠΑ θα προσφέρει στους εργαζόμενους μία μεγάλη λίστα επιμέρους προγραμμάτων κατάρτισης με έμφαση στις ψηφιακές και «πράσινες» δεξιότητες.

Ενδεικτικά, οι επιλογές περιλαμβάνουν από βασικά ψηφιακά εργαλεία γραφείου, προγράμματα για social media marketing και διαχείριση e-shop, μέχρι αντικείμενα πιο υψηλής εξειδίκευσης όπως data analytics, εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης, logistics και υιοθέτηση ψηφιακών τεχνολογιών στον αγροτικό τομέα.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις