Λίστα αποζημίωσης φαρμάκων ΕΟΠΥΥ: Εντάχθηκαν 20 γενόσημα

Άλλα 20 γενόσημα εντάχθηκαν την περασμένη Παρασκευή, στην λίστα αποζημίωσης φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας, μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται αντιβιοτικά και αντιμικροβιακά φάρμακα για την αντιμετώπιση των λοιμώξεων.

Τα πιο πρόσφατα νέα σκευάσματα που εντάχθηκαν στη λίστα αποζημίωσης του ΕΟΠΥΥ είναι τα εξής:

  • Δραστική: CARMUSTINE

ΚΑΚ: TILLOMED PHARMA GMBH

Ενδείξεις: Αντικαρκινικό φάρμακο το οποίο χρησιμοποιείται ως μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με άλλα αντικαρκινικά φάρμακα για όγκους του εγκεφάλου, λέμφωμα Hodgkin και non Hodgkin, μορφές καρκίνου που δημιουργούνται από λευκά αιμοσφαίρια, σε καρκίνο μετά από υποτροπή, όγκους του στομάχου και του παχέος εντέρου, κακοήθες μελάνωμα.

  • Δραστική: LENALIDOMIDE (ένταξη πέντε διαφορετικών συσκευασιών των 5, 10, 15, 20, 25 MG/CAP)

ΚΑΚ: AS GRINDEKS

Ενδείξεις: Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία ορισμένων μορφών καρκίνου που προσβάλλουν τα ερυθροκύτταρα, και συγκεκριμένα στο πολλαπλό μυέλωμα και το οζώδες λέμφωμα.

  • Δραστική: DAPTOMYCIN (ένταξη δύο συσκευασιών των 350 και 500 MG/VIAL)

ΚΑΚ: ΑΝΦΑΡΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.

Ενδείξεις: Αντιβακτηριακή θεραπεία για ενήλικες και παιδιατρικούς (1 έως 17 ετών) ασθενείς με επιπλεγμένες λοιμώξεις δέρματος και μαλακών μορίων (cSSTI) ή λοιμώδη ενδοκαρδίτιδα ή βακτηριαιμία από Staphylococcus aureus.

  • Δραστική: ROSUVASTATIN (ένταξη τριών συσκευασιών των 5, 10,20 MG/TAB)

ΚΑΚ: NASSINGTON LTD

Ενδείξεις: Χορηγείται σε ενήλικες, εφήβους και παιδιά 6 ετών ή μεγαλύτερα για την θεραπεία της υψηλής χοληστερόλης.

  • Δραστική: TAZOBACTAM (σε δύο συσκευασίες με διαφορετικές περιεκτικότητες)

ΚΑΚ: ΚΟΠΕΡ Α.Ε.

Ενδείξεις: Συστατικό που μπορεί να προστεθεί σε ορισμένα αντιβιοτικά για να τα κάνει λιγότερο ευάλωτα στη μικροβιακή αντοχή των βακτηρίων.

  • Δραστική: CEFTRIAXONE

ΚΑΚ: ΚΟΠΕΡ Α.Ε.

Ενδείξεις: Η κεφτριαξόνη είναι αντιβιοτικό ευρέως φάσματος, τύπου κεφαλοσπορίνης γ’ γενιάς, που χρησιμοποιείται παρεντερικά για τη θεραπεία ορισμένων βακτηριακών λοιμώξεων.

  • Δραστική: METRONIDAZOLE

ΚΑΚ: ΚΟΠΕΡ Α.Ε.

Ενδείξεις: Είναι αντιπαρασιτικό/ αντιπρωτοζωικό/ αντιμικροβιακό φάρμακο του ουροποιογεννητικού συστήματος, για την αντιμετώπιση λοιμώξεων από αναερόβιους μικροοργανισμούς και την αμοιβάδωση. Επίσης για τη θεραπεία χειρουργικών λοιμώξεων (π.χ. ηπατικό απόστημα, ενδοκοιλιακά αποστήματα, περιτονίτις, λοιμώξεις χοληφόρων, μαιευτικές και γυναικολογικές λοιμώξεις κ.α.)

  • Δραστική: ABIRATERONE ACETATE

ΚΑΚ: STADA ARZNEIMITTEL AG

Ενδείξεις: Θεραπεία για τον καρκίνο του προστάτη στους άνδρες.

  • Δραστική: RANOLAZINE (σε τρεις συσκευασίες 375, 500, 750 MG/TAB)

ΚΑΚ: GENEPHARM AΕ

Ενδείξεις: Αντιστηθαγχικό φάρμακο που βελτιώνει τη ροή του αίματος. Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας στηθάγχης.

  • Δραστική: ITRACONAZOLE

ΚΑΚ: ΚΟΠΕΡ Α.Ε.

Ενδείξεις: Έχει αντιμυκητιασική δράση και χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων των πνευμόνων, του στόματος κ.α.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις