Γενική Απεργία: Οι εργαζόμενοι στους δρόμους – Πώς θα λειτουργήσουν οι συγκοινωνίες

Η Γενική Απεργία της Πέμπτης, αποτελεί μία ακόμα μαζική αντίδραση των εργαζομένων στην τραγωδία των Τεμπών. Ειδικά η συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση, όσων εργάζονται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έχει κομβική σημασία για όσους κινηθούν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ισχύουν τα εξής:

  • Τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
  • Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ) θα λειτουργήσουν από τις 10 το πρωί έως και τις 3 μετά το μεσημέρι, για την εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθούν στο κέντρο της Αθήνας.
  • Κανονικά θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των ΚΤΕΛ.
  • Κατά βούληση η συμμετοχή στην απεργία για τους οδηγούς ταξί.
  • Σε 24ωρη απεργία προχωρούν  οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
  • Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, ενώ συνεχίζεται η απεργία των εργαζομένων στον ΟΣΕ και τον Προαστιακό.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση από την ΓΣΕΕ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης στο Σύνταγμα.

Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια ώρα στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το ΠΑΜΕ καλεί στις 11.30, στα Προπύλαια.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και τις ΔΕΚΟ, στην Υγεία, την Παιδεία, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τις εφορίες, τις πολεοδομίες, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και οι οργανώσεις των συνταξιούχων.

Το διεκδικητικό πλαίσιο της κινητοποίησης, πέραν της επιτακτικής ανάγκης πλήρους διερεύνησης και απόδοσης ευθυνών για την τραγωδία στα Τέμπη, περιλαμβάνει αιτήματα, τα οποία ως κοινό παρονομαστή έχουν την ασφάλεια μεταφορών, δομών και εγκαταστάσεων, σε συνδυασμό με τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα βασικών υπηρεσιών και την ενίσχυση του προσωπικού με παράλληλη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, το τρίπτυχο: Εγκατάλειψη των δημοσίων δομών- Ιδιωτικοποίηση -Ελαστικοποίηση και εντατικοποίηση της εργασίας, θέτει εν αμφιβόλω την ασφάλεια, την σωματική ακεραιότητα ακόμη και την ζωή των πολιτών.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις