Εκτός ανθυγιεινού επιδόματος οι φαρμακοποιοί των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ

Εκτός ανθυγιεινού επιδόματος μένουν οι φαρμακοποιοί και οι βοηθοί τους, που υπηρετούν στα 35 φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ζητούν να συμπεριληφθούν στη λίστα με τους δικαιούχους της συγκεκριμένης παροχής. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΕΟΠΥΥ (ΠΑΝΣΥΕΡ), με δελτίο τύπου εκφράζει την αγανάκτησή του για το γεγονός ότι ενώ υπάρχει η προφορική δέσμευση του υπουργού Υγείας, ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημα των φαρμακοποιών, υπάρχουν πληροφορίες ότι απορρίπτεται από το υπουργείο Οικονομικών!

«Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι, όταν το ίδιο επίδομα έχει εγκριθεί από την αρχική ΚΥΑ και σε άλλους εποπτευόμενους από το Υπουργείο Υγείας φορείς, των οποίων το υγειονομικό προσωπικό δεν εργάζεται σε νοσοκομειακό περιβάλλον, να μην εγκρίνεται για το υγειονομικό προσωπικό των φαρμακείων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., που καθημερινά έρχεται σε επαφή με εκατοντάδες ασθενείς, στην πλειοψηφία τους ανοσοκατεσταλμένους», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Ζητάμε την άμεση κατάθεση τροπολογίας (πριν την διάλυση της Βουλής) ώστε να προστεθούν στην ΚΥΑ οι κλάδοι φαρμακοποιών και βοηθών και του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ως δικαιούχοι του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Εφόσον η συγκεκριμένη ΚΥΑ συμπεριέλαβε τους κλάδους φαρμακοποιών και βοηθών των εποπτευόμενων από το Υπουργείο Υγείας φορέων δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την απουσία από αυτή των αντίστοιχων υπαλλήλων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. που διαδραμάτισαν και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο και στην αντιμετώπιση της πανδημίας.»

Ο ΠΑΝΣΥΕΡ υπογραμμίζει ότι εκφράστηκε ενδιαφέρον από βουλευτές, οι οποίοι με επερωτήσεις αναφέρθηκαν στη χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος. Η απουσία των συγκεκριμένων φαρμακοποιών «από την ΚΥΑ εγείρει θέματα άνισης μεταχείρισης μεταξύ ίσων κατά κλάδο υπαλλήλων του Δημοσίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις