Ψυχική υγεία: Προγραμματικές συμφωνίες με ΕΚΠΑ για μεταρρυθμίσεις

Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Ψυχικής Υγείας και των εθισμών υπογράφηκαν σήμερα πέντε προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ υπουργείου Υγείας και ΕΚΠΑ. Ειδικότερα, τις προγραμματικές συμφωνίες υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας Αθανάσιος Πλεύρης, η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής Μελέτιος-Αθανάσιος Δημόπουλος, στο πλαίσιο της Δράσης 16820- «Μεταρρύθμιση στους τομείς της Ψυχικής Υγείας και των Εθισμών» του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0.

Οι προγραμματικές συμφωνίες αφορούν:

* Το έργο «Αναβάθμιση Γνώσεων / Δεξιοτήτων και Πιστοποίηση των Εργαζομένων σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας».

* Το έργο «Επέκταση και ανάπτυξη υπηρεσιών ολοκληρωμένης παρέμβασης ψυχογηριατρικής υποστήριξης» (ΟΠΨΥ).

* Το έργο «Λειτουργία ολοκληρωμένης παρέμβασης Ψυχιατροδικαστικής υποστήριξης» (για άτομα με ψυχική διαταραχή και ιστορικό βίας-παραβατικότητας).

* Το έργο «Ενίσχυση Μονάδας Μελέτης Ύπνου» (ΜΜΥ).

* Το έργο «Επέκταση λειτουργίας Μονάδας Συμπεριφορικής Καρδιολογίας».

Η υπογραφή των πέντε νέων προγραμματικών συμφωνιών, εντάσσεται στο ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης δομών και δράσεων Ψυχικής Υγείας σε όλη την επικράτεια (η ίδρυση 106 νέων δομών με πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» είναι ήδη σε εξέλιξη), το οποίο προβλέπεται με βάση το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ψυχική Υγεία.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις