Διασύνδεση της φαρμακοβιομηχανίας με το Πανεπιστήμιο

Πρωτοβουλίες και δράσεις σε θέματα επιχειρηματικότητας, καινοτομίας και επιμόρφωσης στελεχών. Σε αυτούς τους τομείς επικεντρώνεται το πρωτόκολλο συνεργασίας που υπέγραψαν η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του ΕΚΠΑ στη «Διοίκηση Επιχειρήσεων», National and Kapodistrian University of Athens MBA.

Στόχος είναι να αξιοποιηθούν η γνώση και η εμπειρία των δύο φορέων προς όφελος της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και να επιτευχθεί καλύτερη σύνδεση της ακαδημαϊκής κοινότητας με την αγορά. Με βάση την ειδίκευση του University of Athens MBA στη «Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας», αναμένεται να προωθηθούν τα εξής πεδία:

  1. Θέματα που άπτονται ανάπτυξης επαγγελματικών δεξιοτήτων Οργάνωσης & Διοίκησης στελεχών & υποψηφίων εργαζομένων στον κλάδο της Φαρμακοβιομηχανίας αξιοποιώντας τεχνικές και μέσα εκπαίδευσης για μετάδοση & επικαιροποίηση σχετικών με τους τομείς αυτούς γνώσεων.
  2. Θέματα εξέλιξης των προτύπων διαχείρισης και διοίκησης εταιρικών σχημάτων και ειδικότερα θέματα που άπτονται οργανωσιακών δομών και σχετικής κατάρτισης, συστημάτων αξιολόγησης και μέτρησης επιδόσεων και λοιπών συναφών τομέων.
  3. Θέματα που σχετίζονται με την αξιοποίηση των επιστημονικών, εκπαιδευτικών και ερευνητικών επαφών των συμβαλλομένων φορέων διεθνώς, έτσι ώστε το αποτέλεσμα των επαφών αυτών να μεγιστοποιεί στο πλαίσιο της παρούσας συνεργασίας την εκπαίδευση, επαγγελματική κατάρτιση και έρευνα στα αντικείμενα της επιχειρηματικής Οργάνωσης & Διοίκησης.
  4. Θέματα που επάγουν την άμεση και αποτελεσματική γεφύρωση της επιστήμης και της έρευνας στην Οργάνωση & Διοίκηση με την επιχειρηματικότητα.
  5. Εφαρμογές που θα δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρείες-μέλη της ΠΕΦ να καινοτομούν επιχειρηματικά, με την αξιοποίηση μεμονωμένων ή ομάδων μεταπτυχιακών, διδακτορικών φοιτητών και αποφοίτων του University of Athens MBA.
  6. Εφαρμογές που θα δίνουν τη δυνατότητα στις εταιρείες-μέλη της ΠΕΦ να στελεχώνονται με κατάλληλους επιστήμονες από το University of Athens MBA NETwork, δηλαδή το δίκτυο των αποφοίτων, φοιτητών και καθηγητών του ΠΜΣ.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις