Eγκριση της Ελληνικής πρότασης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα δεδομένα Υγείας

Το «πράσινο φως» έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η ελληνική πρόταση για την δευτερογενή χρήση των δεδομένων υγείας στα πλαίσια του προγράμματος EU4HEALTH. Μάλιστα, η πρόταση έλαβε υψηλή βαθμολογία.

Η πρόταση κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας και συγκεκριμένα από τη Γενική Γραμματεία Υπηρεσιών Υγείας με τη συνεργασία της ΗΔΙΚΑ και του ΕΔΥΤΕ, όπως εξήγησε ο Γενικός Γραμματέας Ιων. Κωτσιοπούλος από τη σελίδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

«Πολλές φορές έχω τονίσει την σημασία των δεδομένων στην υγεία καθώς η αξιοποίηση τους μπορεί να έχει τεράστια οφέλη για τους ασθενείς και τους επαγγελματίες υγείας» επεσήμανε ο κ. Κωτσιόπουλος.

Συγκεκριμένα, η πρόταση έχει τίτλο «GR–HDAB: Greek Health Data Access Body Infrastructure» η οποία εγκρίθηκε για χρηματοδότηση με βαθμολογία αξιολόγησης 83 στα 100. Στην επιστημονική επιτροπή συμμετείχαν οι κ.κ. Ελπίδα Κυριακού, Χαράλαμπος Βασιλείου και Μίνα Μπουμπάκη που ηγήθηκαν της προσπάθειας.

Πρόκειται για ένα έργο 48 μηνών που προωθείται από το Υπουργείο Υγείας. Στόχος είναι να σχεδιάσει, να υλοποιήσει και να αναπτύξει την ελληνική εθνική υποδομή για την υποστήριξη της παροχής υπηρεσιών προς τη δευτερογενή χρήση ψηφιακών δεδομένων υγείας, καθώς και τη σύνδεση του φορέα πρόσβασης σε δεδομένα υγείας (ΦΠΔΥ) με το δίκτυο HealthData@EU.

Πηγή: virus.com.gr

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις