Κοινωνικός Τουρισμός: Αναμονή τέλος – Ανακοινώνονται οι 300.000 δικαιούχοι

Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού, καθώς εντός της ημέρας, εκτός απροόπτου, αναμένεται η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) να δημοσιεύσει το οριστικό μητρώο με τους 300.000 ωφελούμενους.

Ήταν τέτοιο το ενδιαφέρον των πολιτών για το φετινό πρόγραμμα, που υποβλήθηκαν πολλαπλάσιες αιτήσεις (579.580) για συνολικά 1.068.904 επιταγές, δηλαδή παραπάνω από τριπλάσιες από όσες θα εκδοθούν!

Σε κάθε περίπτωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Οργανισμού, πραγματοποίησαν μια τιτάνια προσπάθεια για να προλάβουν τις προθεσμίες, αφού ειδικά για φέτος, η αφετηρία του Κοινωνικού Τουρισμού θα γίνει ένα μήνα νωρίτερα από το σύνηθες, δηλαδή την 1η Ιουλίου. Η μοριοδότηση των δικαιούχων που θα προκύψουν πραγματοποιήθηκε στη βάση συγκεκριμένων κριτηρίων, εισοδηματικών και οικογενειακών, όπως είναι ο αριθμός των παιδιών, το ετήσιο εισόδημα, τυχόν μονονογεϊκές οικογένειες και ΑμεΑ. Ελέγχθηκαν και οι όποιες ενστάσεις υποβλήθηκαν και τώρα, έγινα οι όποιες τροποποιήσεις όπου κρίθηκε απαραίτητο και έφτασε η στιγμή των ανακοινώσεων των τελικών δικαιούχων.

Η φετινή αθρόα συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα, μεγαλύτερη από κάθε άλλη χρονιά, δείχνει και την εισοδηματική κατάσταση των νοικοκυριών. Δεν είναι τυχαίο ότι πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), δείχνει ότι από το σύνολο των ερωτηθέντων, ένας στους δύο δήλωσε ότι φέτος δεν θα κάνει διακοπές. Αντίστοιχα, ένας στους τρεις ανέφερε ότι θα κάνει μεν διακοπές, αλλά πιο περιορισμένες. Επίσης το 75% , δήλωσε ότι  έχει ήδη ακυρώσει δαπάνες διασκέδασης όπως οι διακοπές, τα ταξίδια και η εστίαση.

Σε ό,τι αφορά το καινούργιο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι-ωφελούμενοι του Κοινωνικού Τουρισμού, μπορούν να πραγματοποιήσουν έως έξι διανυκτερεύσεις σε κατάλυμα που επιλέγουν από το Μητρώο Παρόχων της ΔΥΠΑ. Θα πρέπει όμως να έχει προηγηθεί η απαραίτητη συνεννόηση ανάμεσα στους ίδιους τους δικαιούχους με τον πάροχο. Ανάλογα την περίπτωση μπορεί να υπάρξει η υποχρέωση να καταβληθεί μια μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Χίο, Κω και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως δέκα διανυκτερεύσεις εντελώς δωρεάν. Επίσης, στα καταλύματα των Δήμων Ιστιαίας-Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγ. Άννας της Β. Εύβοιας και της Σάμου, μπορούν να φτάσουν στις 12, οι δωρεάν διανυκτερεύσεις.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις