Ποιες φαρμακευτικές εταιρίες ξεχωρίζουν στη μάχη κατά του καρκίνου

Η φαρμακευτική εταιρεία Roche είναι η «καλύτερη παρασκευάστρια εταιρεία φαρμάκων για τον καρκίνο», μέσα από τα μάτια των ασθενών, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της ερευνητικής ομάδας PatientView, που διεξήχθη μεταξύ Νοεμβρίου 2022 και Φεβρουαρίου 2023.

Η ετήσια έκθεση βασίστηκε σε έρευνα μεταξύ 555 ομάδων ασθενών με καρκίνο σε όλο την κόσμο, η οποία διερεύνησε το πώς οι ασθενείς βαθμολογούν την απόδοση της φαρμακευτικής βιομηχανίας.

Η Roche, η οποία για δεκαετίες έχει παράγει ορισμένα αντικαρκινικά φάρμακα με τις υψηλότερες πωλήσεις στον κόσμο (από το Herceptin και το Avastin, μέχρι το Tecentriq και το Kadcyla), διακρίθηκε σε κάθε μια από τις κατηγορίες μετρήσεων της PatientView.

Ο ελβετικός φαρμακευτικός κολοσσός κατείχε για τελευταία φορά την κορυφαία θέση στην έκθεση του 2020. Το 2021 «εκθρονίστηκε» από την Pfizer, κυρίως λόγω της προσοχής που συγκέντρωσε στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19. Ωστόσο, η Roche φαίνεται πως πλέον έχει ανακτήσει τη θέση της στην κορυφή, ενώ η Pfizer έχει μετακινηθεί στην τρίτη θέση, σε όλες τις μετρήσεις της εν λόγω έρευνας: είτε από τις ομάδες ασθενών που είναι εξοικειωμένοι με την εταιρεία, είτε από αυτούς που εργάζονται ενεργά με την εταιρεία και από τις 15 μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Η Merck & Co. που δεν κατατάχθηκε μεταξύ των τριών κορυφαίων εταιρειών στην προηγούμενη έκδοση της έκθεσης της PatientView, στην πιο πρόσφατη έκθεση εξασφάλισε τη δεύτερη θέση σε σύνολο 24 εταιρειών, όπως προκύπτει από την αξιολόγηση των ομάδων ασθενών με καρκίνο που γνωρίζουν την εταιρεία. Επιπλέον, η Merck, παρασκευάστρια του Keytruda, κατατάχθηκε επίσης στη δεύτερη θέση μεταξύ των 15 κορυφαίων φαρμακευτικών εταιρειών στην αξιολόγηση που διεξήχθη από ομάδες ασθενών που γνωρίζουν την εταιρεία.

Ωστόσο, η γαλλική φαρμακοβιομηχανία Servier, παρασκευάστρια του φαρμάκου για τον αιματολογικό καρκίνο Tibsovo, βρέθηκε στη δεύτερη θέση όταν αξιολογήθηκε από ομάδες ογκολογικών ασθενών που συνεργάζονται με την εταιρεία.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις