Χωρίς συμμετοχή στα φάρμακα 200.000 πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ

Δεν θα πληρώνουν συμμετοχή στα φάρμακα 200.000 πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ σύμφωνα με απόφαση της κυβέρνησης. Αυτό γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Συγκεκριμένα  αναφερόμενος στα μέτρα της κυβέρνησης για τους συνταξιούχους, ο Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα».

Να σημειωθεί ότι η μηδενική συμμετοχή είχε ψηφιστεί στο παρελθόν και είχε παραταθεί έως το τέλος του 2023. Ειδικότερα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή οι πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ συνεχίζουν να μην πληρώνουν συμμετοχή για φάρμακα.

Το άρθρο 4 της τροπολογίας του Υπουργείο Υγείας που κατατέθηκε στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου για την ανακουφιστική φροντίδα παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής του αντισταθμιστικού μέτρου της πλήρους απαλλαγής των δικαιούχων, όσων έχουν χάσει το ΕΚΑΣ, από τη συμμετοχή στη φαρμακευτική δαπάνη.

Συγκεκριμένα, οι πρώην δικαιούχοι του ΕΚΑΣ απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής συμμετοχής για τα φάρμακα τους έως τα τέλη του 2023.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις