Συνεχείς συσκέψεις στο υπ. Υγείας για τα ράντσα στα νοσοκομεία

Σε συνεχείς συσκέψεις βρίσκεται το υπουργείο Υγείας ώστε να βρεθεί άμεσα μία λύση για τα ράντζα στα νοσοκομεία. Ένα φαινόμενο που δεν έχει εξαλειφθεί ακόμη και μάλιστα αναμένεται να ενταθεί τις επόμενες εβδομάδες οπότε και περιμένουμε το τριπλό κύμα γρίπης, ιώσεων και κορονοϊού.

Τα στελέχη συνεδριάζουν αρκετές φορές την εβδομάδα στο υπουργείο Υγείας ώστε να βρουν την κατάλληλη λύση που θα μειώσει έστω σε έναν βαθμό τα ράντζα στους διαδρόμους και την ταλαιπωρία των ασθενών. Εξετάζονται πολλά σενάρια που μπορεί να εφαρμοστούν, αλλά προς ώρας δεν έχει βρεθεί το πιο αποτελεσματικό.

Σε πρόσφατη σύσκεψη τέθηκε αναλυτικά το πρόβλημα για τα δύο βασικά νοσοκομεία που αναπτύσσουν ράντζα στην Αττική, το «Αττικόν» και ο Ευαγγελισμός.

Δύο νοσοκομεία που και στο παρελθόν έχει επιχειρηθεί να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα αλλά ανεπιτυχώς.
Πάντως ο Ευαγγελισμός παρουσιάζει πολύ καλύτερη εικόνα πλέον καθώς τα όποια ράντζα που αναπτύσσονται, αποσύρονται άμεσα καθώς οι ασθενείς μετακινούνται σε άλλους θαλάμους διαφορετικών κλινικών.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται στο Αττικόν όπου η κατάσταση τις περισσότερες φορές είναι ασφυκτική.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επεξεργάζεται αλλαγές στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου, ώστε οι ασθενείς να μετακινούνται για νοσηλεία σε άλλα νοσοκομεία μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις