Νέα καινοτόμα φάρμακα μετά από αξιολόγηση – Ποιες αλλαγές ετοιμάζει το υπ. Υγείας

Αλλαγές στη φαρμακευτική πολιτική σκοπεύει να κάνει ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ώστε να ενσωματωθεί ένα νέο σύστημα αξιολόγησης των καινοτόμων φαρμάκων, το οποίο θα προετοιμάζει τις φαρμακευτικές εταιρείες για το τι μέλλει γενέσθαι με τα σκευάσματα τους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μιλώντας στο 22nd HEALTHWORLD CONFERENCE υπογράμμισε ότι «20 καινοτόμα προϊόντα αποτελούν το 20% της φαρμακευτικής δαπάνης».

Γι’ αυτό και περιέγραψε μια νέα εθνική πολιτική, που θα περιλαμβάνει σταθερούς κανόνες αλλά και πρόσβαση των ασθενών σε όλες τις νέες θεραπείες αλλά με προϋποθέσεις που θα περιέχουν διαφάνεια.

Στο πλαίσιο αυτό ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι θα δημιουργήσει ομάδες εργασίας, προκειμένου αφού αξιολογηθούν τα καινοτόμα φάρμακα «να υπάρχει ένα αρχικό Ταμείο για να γνωρίζουν και οι φαρμακευτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στη χώρα με καθαρούς κανόνες, τι θα γίνεται με τα φάρμακά τους, για να μπορούν να προβλέψουν τα επόμενα επιχειρηματικά τους βήματα στην Ελλάδα».

Από την άλλη ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε και στις ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες τονίζοντας ότι το κράτος θα στηρίξει τη δημιουργία επενδύσεων στη χώρα από την Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, για την παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων.Ειδήσεις Υγείας χωρίς δεσμεύσεις με στόχο την ενημέρωση και την παρουσίαση όλων των πλευρών του τομέα της Υγείας από έγκριτους επιστήμονες και δημοσιογράφους.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις