Αλλάζει ο τρόπος επιλογής των Διοικητών στα νοσοκομεία

Το νέο νομοσχέδιο αφορά τον τρόπο επιλογής 600 προέδρων μεταξύ των οποίων και των περίπου 120 νοσοκομείων και των 7 υγειονομικών περιφερειών της χώρας. Αναμένεται να κατατεθεί έως τα τέλη του μήνα στη Βουλή και να ψηφιστεί το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι διοικητές και οι προϊστάμενοι του δημόσιο θα αξιολογούνται διαρκώς καθώς με την ανάληψη των καθηκόντων τους θα υπογράφουν συμβόλαια απόδοσης που συνδέονται άμεσα με τα ετήσια σχέδια δράσης των υπουργείων. Όπως προβλέπεται θα αξιολογούνται δύο φορές, μια στο μέσον της θητείας και μία στο τέλος.

Υπενθυμίζεται ότι, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχει διαμηνύσει πως από το νέο έτος τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα έχουν νέους διοικητές αφού όπως υποστήριξε πρόσφατα ελάχιστοι πληρούν τις προϋποθέσεις για να συνεχίσουν στο ΕΣΥ.

Όσον αφορά στο νέο νομοσχέδιο, στην περίπτωση που οι στόχοι επιτευχθούν τότε θα προβλεφθεί η δυνατότητα καταβολής μπόνους παραγωγικότητας. Εάν όμως η απόδοση δεν είναι ικανοποιητική, ο αρμόδιος υπουργός θα εισηγείται την άμεση παύση του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Τετραετής θητεία

Οι νέοι διοικητές θα έχουν τετραετή θητεία και όχι τριετή και η επιλογή τους θα γίνεται με βάση αντικειμενικά προσόντα, δηλαδή πτυχίο ΑΕΙ, συνάφεια πτυχίου, 5ετη επαγγελματική εμπειρία, ξένη γλώσσα.

Επίσης οι υποψήφιοι θα υποβάλλονται σε τεστ δεξιοτήτων και στη συνέχεια όσοι θα έχουν την μεγαλύτερη βαθμολογία θα περνούν από συνέντευξη. Μέσω της συνέντευξης πάντως θα είναι και ανοικτό το «παραθυράκι» για διορισμό των «ημετέρων». Στη τελική διαδικασία οι τρεις επικρατέστεροι θα «κρίνονται» από τον αρμόδιο υπουργό, ώστε να επιλεγεί ο κατάλληλος για τη θέση.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις