Οι εργαζόμενοι του ΤΑΥΦΕ τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου

Την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΤΑΥΦΕ, την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου. Αντιπροσωπεία των σωματείων βρέθηκε στο ιστορικό κτήριο της Πατησίων καταθέτοντας στεφάνια στη μνήμη όσων όρθωσαν ανάστημα απέναντι στη δικτατορία και πρωτοστάτησαν στο δυναμικό ξέσπασμα του λαού το Νοέμβρη του 1973, που άνοιξε το δρόμο για την κατάρρευση της Χούντας των συνταγματαρχών.

Σήμερα, 50 χρόνια μετά, στεκόμαστε με σεβασμό και υποκλινόμαστε στη μνήμη των νέων ανθρώπων που δεν φοβήθηκαν βασανιστήρια και τανκς, που δεν δείλιασαν απέναντι σε διώξεις και εικονικές εκτελέσεις, αλλά αγωνίστηκαν για τη λευτεριά, αποτελώντας ζωντανό παράδειγμα για γενιές και γενιές μέχρι σήμερα.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν είναι μια ακόμα επέτειος που «χωράει» σε μια απονευρωμένη εθιμοτυπία, όπως επιχειρείται από ορισμένες πλευρές. Είναι ζωντανή μνήμη, ζωντανή ιστορία, παρακαταθήκη και δρόμος για αγώνες και κατακτήσεις.

Το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία» 50 χρόνια μετά παραμένει επίκαιρο, με τους εργαζόμενους και τη νεολαία να βρίσκονται αντιμέτωποι με την ακρίβεια, την απαξίωση της εργασίας και του κοινωνικού κράτους.

Παραμένει πάντα επίκαιρη και αναγκαία η ενότητα των εργαζομένων απέναντι στην κλιμακούμενη επίθεση και οι μαζικοί αγώνες για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήσεις στους μισθούς και εργασιακά δικαιώματα για όλες και όλους.

Από αριστερά, Κατερίνα Κακονά, Πρόεδρος ΣΥΑΤ και Ελένη Γρηγοριάδου, Πρόεδρος ΣΥΑΑΤΦ-Φ & εκπρόσωπος εργαζομένων στο ΔΣ του ΤΑΥΦΕ

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις