Απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων: Θετικά αποτελέσματα αλλά το πρόβλημα παραμένει

Θετικά αποτελέσματα από την απαγόρευση των παράλληλων εξαγωγών φαρμάκων, διαπιστώνει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Τονίζει βέβαια ότι το πρόβλημα των ελλείψεων δεν έχει ακόμα επιλυθεί. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή του ο ΠΦΣ αναφέρει τα εξής:

«Με αφορμή την προσπάθεια γνωστών κύκλων να απαξιώσουν την αποτελεσματικότητα των μέτρων που λαμβάνει η πολιτεία για την επίλυση του προβλήματος των ελλείψεων φαρμάκων, δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι το μέτρο της απαγόρευσης των παράλληλων εξαγωγών παρουσιάζει εμφανή θετικά αποτελέσματα.

Αυτό βεβαίως δεν σημαίνει ότι το πρόβλημα των ελλείψεων έχει επιλυθεί. Παρουσιάζει όμως σταδιακή βελτίωση όσον αφορά την επάρκεια των φαρμάκων στην ελληνική αγορά. Πλέον οι ασθενείς έχουν σταδιακή βελτίωση της προσβασιμότητας στο φάρμακο, απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίζουν την θεραπευτική τους αγωγή, που δυστυχώς στο παρελθόν διακόπτονταν, με δυσμενή αποτελέσματα για την εξέλιξη της υγείας τους.

Πολίτες και φαρμακοποιοί βρίσκουν φάρμακα τα οποία πριν ήταν εξαφανισμένα από την ελληνική αγορά καθόσον οι εταιρείες πλέον διαθέτουν τα φάρμακα τους χωρίς το φόβο ότι θα βρεθούν σε ξένες αγορές όπως γινόταν μέσω των παράλληλων εξαγωγών

Η ψηφιακή εφαρμογή για τις ελλείψεις φαρμάκων που θα τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή σε λίγες ημέρες, θα αποτυπώσει την εικόνα της διακίνησης φαρμάκου προσφέροντας χρήσιμα στοιχεία στον ΕΟΦ και την Πολιτεία.

Οποιαδήποτε προσπάθεια ορισμένων να παρουσιάσουν το άσπρο-μαύρο, για να επανεκκινήσουν την αλόγιστη επιχειρηματική τους δραστηριότητα σε βάρος της Υγείας των πολιτών σπιλώνοντας φορείς, θεσμούς και πρόσωπα, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους.

Μοναδικό μέλημα των Ελλήνων φαρμακοποιών είναι οι πολίτες αυτής της χώρας να μπορούν επιτέλους να βρίσκουν όλα τα φάρμακα τους όταν τα χρειάζονται. Το Φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα και η Υγεία δεν συμβαδίζει με το αλόγιστο επιχειρείν».

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις