Δήλωση του Εντεταλμένου Συμβούλου Διοίκησης του ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ & Επιτίμου Προέδρου του ΤΕΑΥΦΕ ΝΠΔΔ

Αγαπητοί ασφαλισμένοι,

Στις 9 σήμερα το πρωί ολοκληρώθηκε η δημόσια διαβούλευση για το μίνι ασφαλιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Επειδή δεν κατέστη μέχρι σήμερα εφικτή η συνάντηση της Διοίκησης του ΤΑΥΦΕ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καταθέσαμε σήμερα στη δημόσια διαβούλευση τις θέσεις, τις βασικές αρχές και τις θεμελιώδεις ενστάσεις του ΤΑΥΦΕ, των ασφαλισμένων μελών του και των συντεταγμένων συνδικαλιστικών τους οργανώσεων για το προωθούμενο σχέδιο νόμου, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στις συναντήσεις-επαφές και την πανελλαδική συνδιάσκεψη ενημέρωσης που διεξήγαγε το Ταμείο τις προηγούμενες μέρες.

Αποτελούν τις θέσεις και τις απόψεις του ΤΑΥΦΕ στη διαβούλευση σε ό,τι αφορά το εφάπαξ των εργαζομένων στον κλάδο του φαρμάκου. Οι θέσεις αυτές θα αποσταλούν, επίσης, στον αρμόδιο υπουργό, την κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα και όλους τους βουλευτές, καθώς και σε όλους τους ασφαλισμένους και τους αρμόδιους φορείς, ενώ θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του ΤΑΥΦΕ.

Επειδή τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μία σύγχυση, με αφορμή δύο δελτία Τύπου του ΤΕΑΥΦΕ ΝΠΙΔ που εκδόθηκαν πρόσφατα, διευκρινίζονται τα εξής:

  • Το ΤΕΑΥΦΕ ΝΠΙΔ αποτελεί το επαγγελματικό Ταμείο επικουρικής σύνταξης των ασφαλισμένων στον κλάδο του Φαρμάκου, ενώ το ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ αποτελεί το Ταμείο εφάπαξ παροχών των ίδιων ακριβώς ασφαλισμένων.
  • Τα τεράστια προβλήματα που ανέκυψαν από το σχέδιο νόμου και αφορούν στο εφάπαξ των κοινών ασφαλισμένων μελών των δύο Ταμείων, παραμένουν μέχρι στιγμής άλυτα για το ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ, εφόσον καταργηθεί, όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου, η υποχρεωτικότητα της ασφάλισης σε αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, οι διοικούντες τα Ταμεία μας, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους θα πρέπει να συνεκτιμούν το μείζον και το έλασσον κάθε φορά, γιατί ο σοφός λαός λέει πως:  «όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα, θα καεί και το δικό σου», πολλώ δε μάλλον όταν καίγεται το ίδιο το σπίτι των ασφαλισμένων και των διοικούντων και τα δύο Ταμεία.

Είναι βασική υποχρέωση όλων μας, σε όποιο μετερίζι κι αν βρισκόμαστε, να διαφυλάξουμε την ενότητα των εργαζομένων ενόψει μιας σημαντικής μάχης και να μην επικροτούμε – έστω και ακούσια – τις τακτικές «διαίρει και βασίλευε».

Αναγκάζομαι να κάνω αυτήν τη δημόσια δήλωση και διευκρίνιση, διότι το ΤΑΥΦΕ και εγώ προσωπικά δεχόμαστε άπειρα μηνύματα από ασφαλισμένους και ΜΜΕ ότι επιτέλους δικαιώθηκε το Ταμείο.  Εκτιμώ ότι η σύγχυση προέκυψε εκ  παραδρομής τη δεδομένη χρονική στιγμή και υπογραμμίζω ότι όλοι οφείλουμε να διαφυλάξουμε την ενότητα των ασφαλισμένων μας και να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο την αγαστή συνεργασία των Ταμείων, προς όφελος των ίδιων των ασφαλισμένων μελών μας και να δώσουμε τον κοινό αγώνα και για το ΤΑΥΦΕ.

Ο κοινός αγώνας της διοίκησης του ΤΑΥΦΕ, των Ομοσπονδιών και του συνόλου των εργαζόμενων στο φάρμακο συνεχίζεται και εντείνεται μέχρι την απόσυρση της απόλυτα καταστροφικής και παντελώς αναίτιας διάταξης που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας, η οποία αίρει την υποχρεωτικότητα και «εξαφανίζει» το εφάπαξ όλων των μέχρι σήμερα ασφαλισμένων στο Ταμείο.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις