Και η Ελληνική Λύση στο πλευρό του ΤΑΥΦΕ για την απόσυρση των καταστροφικών διατάξεων

Τη συμφωνία της Ελληνικής Λύσης στην απόσυρση των διατάξεων από το κατατεθειμένο πλέον νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για το μίνι-ασφαλιστικό, που οδηγούν στον οικονομικό στραγγαλισμό του ΤΑΥΦΕ και στην εξαΰλωση των εφάπαξ για χιλιάδες εργαζόμενους στο φάρμακο, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι του κόμματος κατά τη συνάντηση που είχαν σήμερα με μέλη της διοίκησης και στελέχη του Ταμείου.

Στη συνάντηση που έγινε στη Βουλή εκ μέρους της Ελληνικής Λύσης συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής, Βασίλης Βιλιάρδος και ο Διευθυντής του γραφείου του κ. Βελόπουλου, Πέτρος Χασάπης.

Οι εκπρόσωποι του κόμματος ενημερώθηκαν αναλυτικά από την αντιπροσωπεία του ΤΑΥΦΕ για την ιστορία, την εξαιρετικά καλή πορεία του Ταμείου και για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχουν άμεσα οι αναίτιες και παντελώς αυθαίρετες διατάξεις του νομοσχεδίου στο ΤΑΥΦΕ και το εφάπαξ χιλιάδων εργαζομένων.

Από την πλευρά του ΤΑΥΦΕ και ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου προς συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή ζητήθηκε η στήριξη της Ελληνικής Λύσης στο δίκαιο αίτημα του Ταμείου για απόσυρση των διατάξεων, για τις οποίες – όπως τονίστηκε – δεν προηγήθηκε καμιά διαβούλευση και συζήτηση.

Θυμίζουμε ότι με τις εν λόγω ρυθμίσεις το ΤΑΥΦΕ από ταμείο εφάπαξ παροχών υποχρεωτικής ασφάλισης, όπως λειτουργεί από το 1960, μετατρέπεται σε ταμείο προαιρετικής ασφάλισης, που σημαίνει ότι αν δεν αποσυρθούν οι ρυθμίσεις οδηγείται «βίαια» και εντελώς αναίτια στον δεύτερο πυλώνα της κοινωνικής ασφάλισης και κατ’ επέκταση στον οικονομικό στραγγαλισμό.

Οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Λύσης εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στο ΤΑΥΦΕ, τονίζοντας ότι συντάσσονται με το δίκαιο αίτημα για απόσυρση των διατάξεων.

Επίσης, υπογράμμισαν ότι το κόμμα της Ελληνικής Λύσης θα συμβάλλει με κάθε τρόπο εκτός και εντός Κοινοβουλίου στην ανάδειξη του θέματος και θα συμβάλλει στην προσπάθεια αποτροπής μιας τέτοιας εξέλιξης, που βάζει βόμβα στα θεμέλια ενός υγιούς και εύρωστου Ταμείου και υποθηκεύει τα εφάπαξ χιλιάδων εργαζομένων στο φάρμακο.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις