ΤΑΥΦΕ: Σύσσωμος ο κλάδος του Φαρμάκου εναντιώνεται στη μείωση των εφάπαξ των φαρμακοϋπαλλήλων κατά 30%-40%

Στο πλαίσιο των ενεργειών της για την απόσυρση των διατάξεων του σχεδίου νόμου για το ασφαλιστικό, που πλήττει άμεσα τη βιωσιμότητα του ΤΑΥΦΕ και τα εφάπαξ των χιλιάδων ασφαλισμένων του, η διοίκηση του Ταμείου πραγματοποίησε επαφές και με τις εργοδοτικές οργανώσεις του φαρμάκου.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου με αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), ενώ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου με αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ).

Από αριστερά, Μάριος Κοσμίδης, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ, Γεράσιμος Κονιδάρης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης ΤΑΥΦΕ και Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ

Από την πλευρά του ΤΑΥΦΕ επισημάνθηκαν και αναλύθηκαν διεξοδικά οι διατάξεις του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, το οποίο θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, με τις οποίες η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αιφνιδιαστικά και αναίτια αίρει την υποχρεωτική υπαγωγή στην ασφάλιση του Ταμείου των εργαζομένων στο κλάδο του Φαρμάκου καθιστώντας την προαιρετική, με συνέπεια την εξαΰλωση των χορηγούμενων από το ΤΑΥΦΕ εφάπαξ παροχών, την διακινδύνευση της βιωσιμότητας του Ταμείου και την καταπάτηση ασφαλιστικών κεκτημένων και δικαιωμάτων των χιλιάδων εργαζομένων στον χώρο του Φαρμάκου, οι οποίοι ασφαλίζονται στο Ταμείο.

Εκ μέρους των εκπροσώπων του ΠΦΣ, του ΣΦΕΕ και της ΠΕΦ εκφράστηκαν οι έντονες ανησυχίες τους αναφορικά με την διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασφαλισμένων του Ταμείου και την βιωσιμότητά του, τα οποία διαταράσσονται από τις διατάξεις του επίμαχου νομοσχεδίου.

Α
Από αριστερά, Μάριος Κοσμίδης, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ, Γεράσιμος Κονιδάρης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης ΤΑΥΦΕ και Φαίη Κοσμοπούλου, Γενική Διευθύντρια ΠΕΦ

Από κοινού οι θεσμικοί φορείς του κλάδου ζητούν από την Πολιτεία να φροντίσει ώστε να διασφαλιστούν τουλάχιστον τα δεδουλευμένα δικαιώματα των ασφαλισμένων υπαλλήλων του και η βιωσιμότητα του Ταμείου.

Το ΤΑΥΦΕ από την πλευρά του τόνισε ότι σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη, το καταστατικό και την ισχύουσα νομοθεσία, τα συνολικά δεδουλευμένα δικαιώματα σήμερα, με συντηρητικούς υπολογισμούς, ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ.

Σε κάθε περίπτωση, το Ταμείο και οι ασφαλισμένοι ζητούν την απόσυρση της σχετικής διάταξης με την οποία καταργείται η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση και υπονομεύεται η διαχρονική βιωσιμότητα του Ταμείου και οι εφάπαξ παροχές των χιλιάδων ασφαλισμένων του.

Από αριστερά, Φανή Παππά, δικηγόρος του ΤΑΥΦΕ, Αθανασία Λαμπρινέα, Διευθύντρια Παροχών ΤΑΥΦΕ, Σπύρος Κουκάκης, Πρόεδρος ΔΣ ΤΑΥΦΕ, Μάριος Κοσμίδης, Αντιπρόεδρος ΣΦΕΕ, Γεράσιμος Κονιδάρης, Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης ΤΑΥΦΕ, Μιχάλης Χειμώνας, Γενικός Διευθυντής ΣΦΕΕ και Φαίη Κοσμοπούλου, Γενική Διευθύντρια ΠΕΦ

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις