Γ. Κονιδάρης προς κυβερνητικούς βουλευτές: Διαβάστε το νομοσχέδιο σε ό,τι αφορά το ΤΑΥΦΕ… αύριο θα είναι αργά – Δεν θέλουμε 4ο μνημόνιο στο Φάρμακο

Δηκτική και εξόχως αποκαλυπτική ήταν η από καρδιάς παρέμβαση του Γεράσιμου Κονιδάρη, Εντεταλμένου Συμβούλου Διοίκησης του ΤΑΥΦΕ, στη συγκέντρωση εργαζομένων στο φάρμακο έξω από τη Βουλή, την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, ενάντια στο νομοσχέδιο-καταιγίδα του υπουργείου Εργασίας που σαρώνει τα εφάπαξ και το ΤΑΥΦΕ.

Ο κ. Κονιδάρης απευθυνόμενος στους κυβερνητικούς βουλευτές, την ώρα που συζητούσαν στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο που «ανατινάζει το ΤΑΥΦΕ στον αέρα» εάν μείνει ως έχει, σημείωσε ότι δεν λέγεται όλη η αλήθεια, και πρόσθεσε ότι «στις λεπτομέρειες κρύβεται ο διάβολος» με στόχο να υφαρπάξουν τη θετική τους ψήφο, καλώντας τους να μην συναινέσουν στο προωθούμενο «έγκλημα» κατά των εργαζομένων στο φάρμακο και το ΤΑΥΦΕ. Τους προειδοποίησε, μάλιστα, ρητορικά ότι κάθε μελλοντική απόφαση για χορήγηση «πετσοκομμένου» εφάπαξ από το ΤΑΥΦΕ θα κοινοποιείται και στους τοπικούς βουλευτές, «ώστε να κατανοήσουν σε τι έδωσαν την ψήφο τους».

Εκανε λόγο για επιχείρηση συκοφάντησης και σπίλωσης του Ταμείου και των στελεχών τους, η οποία αφού έπεσε στο κενό, προκάλεσε την εκδικητική συμπεριφορά των εισηγητών του υπουργείου Εργασίας απέναντι στο ΤΑΥΦΕ. 

Σημείωσε ότι όταν έγιναν οι πρώτες ανακοινώσεις για το νομοσχέδιο απεκρύβησαν όσα σχεδίαζαν για το ΤΑΥΦΕ, γιατί φοβήθηκαν τους ασφαλισμένους και γιατί εκτιμούσαν ότι με τον αιφνιδιασμό δεν θα υπήρχε η δυνατότητα οργάνωσης των δίκαιων αντιδράσεων και παρεμβάσεώς τους. «Ξέρετε ότι δεν είμαστε ραγιάδες, ότι δεν θέλουμε άλλο μνημόνιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κονιδάρης, προσθέτοντας ότι «τότε που εμείς στήναμε Ταμεία και απομειώναμε το δημόσιο χρέος για να μην κοπούν άλλο οι συντάξεις, κάποιοι που σήμερα το παίζουν μεταμνημονιακοί γραφιάδες, κάνανε συμφωνίες με τον Τόμσεν που ξεφτίλιζε τη χώρα».

Υπογράμμισε ότι «τίποτα δεν θα μείνει κρυφό» και σημείωσε με έμφαση ότι αν κάποιοι εκτιμούν ότι θα κρυφτούνε, λέμε ότι «θα ξετρυπώσουμε όλες τις αλεπούδες».

Τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έχω μάθει να παλεύω στη ζωή μου με τα λιοντάρια, με τους κοριούς είναι αλήθεια έχω πρόβλημα και με πιάνει αλλεργία». Κλείνοντας, ανάφερε ότι πιστεύει πως στο τέλος ο υπουργός θα κατανοήσει το πρόβλημα και θα δώσει πολιτική διέξοδο.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις