Αντιπροσωπεία του ΤΑΥΦΕ στην εκδήλωση για τον ΕΦΚΑ

Αντιπροσωπεία του ΤΑΥΦΕ παραβρέθηκε στην εκδήλωση που διοργανώθηκε πρόσφατα με θέμα: «e- ΕΦΚΑ: Απολογισμός και όραμα – Μετάβαση στην ψηφιακή εποχή».

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Διοίκησης, Γεράσιμος Κονιδάρης, ο πρόεδρος του ΔΣ του ΤΑΥΦΕ, Σπύρος Κουκάκης και η διευθύντρια παροχών του Ταμείου, Αθανασία Λαμπρινέα.

Τα στελέχη του ΤΑΥΦΕ είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς και με στελέχη του e-ΕΦΚΑ και να ανταλλάξουν απόψεις για τα μείζονα ζητήματα της κοινωνικής ασφάλισης.

Στην εκδήλωση ο τότε υπουργός Εργασίας και νυν υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι «ο στόχος μας είναι σε τρία χρόνια από σήμερα ο e-ΕΦΚΑ να είναι ο πρότυπος δημόσιος οργανισμός στην ελληνική κοινωνία. Να μπορεί κάποιος από το κινητό του τηλέφωνο να γνωρίζει πότε θα βγει στη σύνταξη και με τον αριθμό των ενσήμων που πληρώνει, τι σύνταξη θα πάρει. Να ξέρει την ημερομηνία που θα έχει τη σύνταξη στα χέρια του. Να ξέρει τα πάντα για τον ασφαλιστικό του βίο.  Να ξέρει το τελευταίο ένσημο που έχει πληρώσει ασχέτως αν έχει πολλαπλά ταμεία. Σήμερα, αυτό φαντάζει πάρα πολύ δύσκολο, όμως αν ολοκληρωθούν όλα τα ψηφιακά έργα που ήδη έχουμε ξεκινήσει, αυτά θα γίνουν πραγματικότητα. Ήδη ο e-ΕΦΚΑ έχει  καλύψει μεγάλη απόσταση, δεν είναι ίδια η εικόνα του e-ΕΦΚΑ στην κοινωνία από αυτή που ήταν πριν από τρία χρόνια, αλλά χωρίς καμία αμφιβολία όταν θα φτάσουμε εκεί που έχουμε σχεδιάσει νομίζω ότι όλη η ελληνική κοινωνία θα αισθάνεται μια πολύ μεγάλη ανακούφιση γι’ αυτό που θα έχει επιτευχθεί».

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Πάνος Τσακλόγλου, σημείωσε -μεταξύ άλλων- πως «την τελευταία 20ετία έγιναν ραγδαίες αλλαγές φτάνοντας στη σημερινή κατάσταση όπου έχουμε το σύνολο σχεδόν της κοινωνικής ασφάλισης στα χέρια του ΕΦΚΑ. Ήταν ένα αναγκαίο βήμα τόσο για λόγους αποτελεσματικότητας όσο και για λόγους ισότητας.  Ώστε να υπάρχουν ίδιοι κανόνες για όλους και να πάψει ο κατακερματισμός του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης».

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις