Covid-19: Καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού από το υπ. Υγείας

Καμπάνια υπέρ του εμβολιασμού ετοιμάζει το υπουργείο Υγείας, σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι επιδράσεις από την επέκταση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, που επιδρά κυρίως στους ηλικιωμένους. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η πολιτική ηγεσία, έγινε γνωστό, μεταξύ άλλων, ότι θα διαγραφούν τα πρόστιμα προς τους ανεμβολίαστους.

Ο Υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης είπε: Η εποχή της σύγκρουσης για τα εμβόλια ήρθε η ώρα να τελειώσει, καθώς είναι βέβαιο πως όσοι το κάνουν σώζουν τη ζωή τους. Όσοι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο διάστημα, λόγω Covid-19, ήταν ανεμβολίαστοι. Το υπουργείο υγείας θα τρέξει μία μεγάλη καμπάνια για να φτάσει το μήνυμα της αξίας του εμβολιασμού σε κάθε σπίτι.

Προς δείγμα “συμφιλίωσης”, θα διαγραφούν τα πρόστιμα προς τους ανεμβολίαστους ηλικιωμένους.

Ο Covid ήρθε για να μείνει, πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτόν και ο ετήσιος εμβολιασμός για αυτή τη νόσο πρέπει να γίνει μία ρουτίνα και για το λόγο αυτό πρέπει να χρησιμοοιηθεί κάθε εμβολιαστικό κανάλι. Η φετινή εμβολιαστική κάλυψη είναι σε καλύτερα επίπεδα με πέρυσι, αλλά θέλουμε να πάει ακόμα πιο καλά.

To εμβόλιο του COVID πρέπει να το κάνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι μία φορά το χρόνο. Kαι εγώ θα προγραμματίσω τον εμβολιασμό μου έναντι του κορωνοϊού τις επόμενες ημέρες.

Η διαφορά με τη γρίπη είναι ότι το εμβόλια της COVID-19 μπορεί να γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους καθώς δεν έχει εποχικότητα όπως η γρίπη.

Θέλουμε να μπορέσουμε να γίνονται τα εμβόλιο του κορωνοϊού και στα φαρμακεία. Σήμερα έχουμε συνάντηση με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου για να εξετάσουμε το ενδεχόμενο αυτό.

H σύστασή μας είναι στους υγειονομικούς χώρους να φορούν όλοι μάσκα!

Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη ανέφερε: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε μέσο για να απαντήσουμε στον φόβο των ανθρώπων για τον εμβολιασμό με γνώση, στοιχεία και ευαιαθησία. Για την Πολιτεία δεν υπάρχει ανεχτός αριθμός θανάτων εξαιτίας του COVID-19 όταν υπάρχουν τόσα όπλα για να τον καταπολεμήσουμε.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει 210.000 εμβολιασμοί έναντι της COVID-19 και υπάρχουν ήδη 60.000 προγραμματισμένα ραντεβού, που αυξάνονται το τελευταίο διάστημα.

Το 60% των ατόμων άνω των 60 έχουν εμβολιαστεί έναντι της γρίπης, ιδανικό είναι να εμβολιαστούν όλοι όσοι πρέπει άμεσα.

Η Καθηγήτρια Πνευμονολογίας & Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, κ. Αναστασία Κοτανίδου σημείωσε: Το τελευταίο διάστημα υπήρξε μία μικρή πίεση στις απλές κλίνες του ΕΣΥ, ευτυχώς όχι στις μονάδικες εντατικής θεραπείας. Από τις 90 εισαγωγές στις ΜΕΘ, μόνο δύο είχαν κάνει το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Η πίεση στο ΕΣΥ δεν οφείλεται μόνο στην COVID-19, αλλά και στη γρίπη και στον ιό RSV, για αυτό δεν πρέπει να υπάρξει πανικός γύρω από τον κορωνοϊό. Η χθεσινή μέρα ήταν η πρώτη που είχε περισσότερες εξαγωγές από ότι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ & Καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου είπε σχετικά: Αναφορικά με τον COVID-19 τα δεδομένα έχουν πτωτική τάση. Χθες είχαμε 219 εισαγωγές, από τις 18-12 έως σήμερα 96 διασωληνωσεις και μισούς θανάτους σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Η θετικότητα αρχίζει να σταθεροποιείται. Να σημειωθεί πως από τους 1.028 θανάτους από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα μόνο δύο ήταν εμβολιασμένοι με το επικαιροποιημένο εμβόλιο.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις