Νωρίτερα έρχεται η αύξηση στον κατώτατο μισθό

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται η τροπολογία για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού, ενώ την Άνοιξη θα ξεκινήσει η εξέταση της μείωσης της εισφοράς αλληλεγγύης των συνταξιούχων, γνωστοποίησε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου, με δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1.

Παράλληλα, σύμφωνα με την υπουργό Εργασίας,  βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιβολής προστίμου στην ανάδοχο εταιρεία, με υπαιτιότητα της οποίας πέρσι καταβλήθηκαν15,5 εκατ. ευρώ επιπλέον σε 572.000 συνταξιουχους, από τους οποίους θα παρακρατηθούν ποσά κατά την καταβολή της σύνταξής Φεβρουαρίου.

Σε ότι αφορά  στο θέμα της περικοπής σε δώρα και επιδόματα των συνταξιούχων, το οποίο  παραπέμπεται στο Ανώτατο Δικαστήριο μετά την διαφωνία μεταξύ Συμβυλίου  Επικρατείας και Αρείου  Πάγου, η κ. Μιχαηλίδου επισήμανε ότι “η Ελληνική Πολιτεία, σέβεται τις δικαστικές αποφάσεις – αυτή την στιγμή υπάρχουν αντίθετες αποφάσεις – θα αναμένουμε την οριστική κρίση της δικαιοσύνης”.

Στο μεταξύ, στις 60.000 ανέρχονται οι εκκρεμείς αιτήσεις συνταξιοδότησης, με την υπουργό Εργασίας να επισημαίνει ότι έχει συσταθεί ειδική ομάδα στον ΕΦΚΑ για την αντιμετώπιση των δυσκολότερων περιπτώσεων συνταξιοδότησης με ιδιαίτερη βαρύτητα στις συντάξεις αναπηρίας για τις οποίες δεν έχει εκδοθεί ακόμη απόφαση από τα Κέντρα Πιστοποίησης (ΚΕΠΑ).

Με στόχο την διευκόλυνση των ασφαλισμένων, προωθούνται υπουργικές αποφάσεις  για την αύξηση  των γιατρών στα  ΚΕΠΑ, και των ειδικοτήτων, ώστε από 500 να αγγίξουν τους 1.200, καθώς και των αμοιβών τους κατά 50%.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις