Στο πλευρό του ΤΑΥΦΕ και των εργαζομένων στο Φάρμακο ο Ν. Φαραντούρης

Τα γραφεία του ΤΑΥΦΕ στο κέντρο της Αθήνας επισκέφτηκε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024, ο Σύμβουλος Ευρωπαϊκής Πολιτικής του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, Νικόλας Φαραντούρης.

Ο κ. Φαραντούρης συζήτησε με την Διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους του Ταμείου για την πορεία του, για τα δεδομένα που διαμορφώνονται μετά την ψήφιση του Ν. 5078/2023, καθώς και για τις επιπτώσεις που θα έχει ο νόμος στα εφάπαξ των φαρμακοϋπαλλήλων και συνολικά στη λειτουργία του Ταμείου.

Από τα στελέχη και το σωματείο των εργαζομένων έγινε αναλυτική και σε βάθος ενημέρωση για όλα τα ζητήματα και αναδείχτηκε το μείζον ζήτημα της άρσης της υποχρεωτικότητας στην ασφάλιση στο ΤΑΥΦΕ των εργαζόμενων στο φάρμακο, που επιβάλει ο Ν. 5078/2023.

Ο κ. Φαραντούρης χαρακτήρισε προβληματική την εν λόγω νομοθέτηση και επισήμανε ότι παρακολούθησε εκ του σύνεγγυς όλες τις αντιδράσεις του Ταμείου κατά τη δημόσια διαβούλευση του νομοσχεδίου, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι ως καθηγητής Ευρωπαϊκού Δικαίου και ως νομικός δεν αντιλαμβάνεται τη σκοπιμότητα της συγκεκριμένης νομοθετικής πρωτοβουλίας του υπουργείου Εργασίας.

Σημείωσε ότι όποτε στο δημόσιο διάλογο τέθηκε το θέμα του ΤΑΥΦΕ πήρε σαφή θέση υπέρ του Ταμείου και δεσμεύτηκε ότι θα παρακολουθεί τις εξελίξεις μέχρι να βρεθεί μια οριστική λύση που θα ικανοποιεί τα δίκαια αιτήματα του ΤΑΥΦΕ και τα συμφέροντα των ασφαλισμένων.

Ο κ. Φαραντούρης εξέφρασε τη στήριξη προς το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη του ΤΑΥΦΕ αναφορικά με τις θέσεις που έχουν καταθέσει και δήλωσε εμφατικά ότι θα υποστηρίξει το εφάπαξ των φαρμακοϋπαλλήλων, ώστε να δοθεί ακέραιο στους δικαιούχους χωρίς καμία περικοπή.

Τέλος, δεσμεύτηκε ότι και σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης θα υποστηρίξει με κάθε πρόσφορο τρόπο τη βιωσιμότητα του ΤΑΥΦΕ και το θεσμικό καθεστώς όπως ίσχυε από το 1960 (υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση) και το οποίο μέσω της διαγενεακής αλληλεγγύης στηρίζει τους δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους στο φάρμακο, παρέχοντάς τους το εφάπαξ που δικαιούνται.

Η Διοίκηση και τα στελέχη του ΤΑΥΦΕ ευχαρίστησαν τον κ. Φαραντούρη για την πρωτοβουλία του να στηρίξει τους ασφαλισμένους στο φάρμακο από όποια θέση βρεθεί.

Γραμματεία Τύπου & Επικοινωνιών

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις