ΤΑΥΦΕ: Συνάντηση με Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Απόστολο Βαλτά και τον Αντιπρόεδρο Σεραφείμ Ζήκα είχαν την Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, ο Πρόεδρος του Ταμείου, Σπύρος Κουκάκης και ο Σύμβουλος Διοίκησης του ΤΑΥΦΕ, Γεράσιμος Κονιδάρης.  Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, η νομική υπηρεσία και υπηρεσιακοί παράγοντες του Ταμείου, καθώς και νομικός σύμβουλος του ΠΦΣ.

Κατά τη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΤΑΥΦΕ, συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που αφορούν πανελλαδικά στον κλάδο των φαρμακείων, οι χιλιάδες εργαζόμενοι των οποίων ασφαλίζονται για την εφάπαξ παροχή τους στο ΤΑΥΦΕ.

Έγινε εκτενής αναφορά στο πρόβλημα που έχει ανακύψει από το 2008, όταν διαχωρίστηκε ο κλάδος πρόνοιας (εφάπαξ) των εργαζομένων στο φάρμακο από τον κλάδο σύνταξης (βάσει του Ν. 3655/2008), με αποτέλεσμα πολλά φαρμακεία να καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές σε λάθος Ταμείο.

Κοινή συνισταμένη και των δύο πλευρών, δηλαδή, των φαρμακείων ως εργοδοτών και της διοίκησης του ΤΑΥΦΕ, είναι, όπως επιβεβαιώθηκε και κατά τη συνάντηση, η προσπάθεια να βρεθεί μια ουσιαστική λύση, η οποία αφενός θα διασφαλίζει το δικαίωμα στην εφάπαξ παροχή των εργαζομένων στα φαρμακεία, καθώς και τα φαρμακεία, που, ως εργοδότες, έχουν καταβάλλει σε λάθος Ταμείο τις εισφορές, και αφετέρου δεν θα προκαλεί ζημιά στο ΤΑΥΦΕ.

Τέλος, κατά τη συνάντηση από την πλευρά των εκπροσώπων του ΠΦΣ επιβεβαιώθηκε η στήριξη στη διοίκηση και τους εργαζόμενους στο ΤΑΥΦΕ και η συμφωνία στην ανάγκη συνέχισης της στρατηγικής που στοχεύει στη διασφάλιση της βιωσιμότητας του Ταμείου, προς όφελος των ασφαλισμένων του.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις