Τουρισμός – επισιτισμός: 80.000 κενές θέσεις εργασίας

Στις 80.000 έχουν ανέλθει για φέτος οι κενές θέσεις εργασίας στους κλάδους του τουρισμού και του επισιτισμού, προκαλώντας πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία των επιχειρήσεων, κατά τη θερινή τουριστική περίοδο. Τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα η Πανελλήνια Ομοσπονδία των εργαζομένων στον κλάδο δείχνουν ότι υπάρχουν 53.000 οι θέσεις που πρέπει να καλυφθούν στα ξενοδοχεία και οι υπόλοιπες αφορούν την εστίαση.

Εκτιμάται ότι με αυτά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στον κλάδο, ακόμα και αν αξιοποιηθεί το σύνολο των 11.000 μετακλήσεων από τρίτες χώρες που έχει προγραμματιστεί, μόλις ένα μέρος των κενών θέσεων, θα καλυφθεί.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θεωρούν ότι προκύπτει σοβαρό πρόβλημα στις παρεχόμενες υπηρεσίες του τουριστικού προϊόντος, αφού είναι δυσανάλογες, σε σχέση με το αντίτιμο που θα κληθούν να καταβάλλουν φέτος, οι επισκέπτες.

Παράλληλα προκύπτει και κοινωνικό και εργασιακό πρόβλημα, αφού οι κενές θέσεις τροφοδοτούν την υπερεργασία, άρα υπάρχει ο κίνδυνος αύξησης της παραβατικότητας.  Υπενθυμίζεται  ότι οι κλάδοι του τουρισμού και του επισιτισμού καταγράφουν παραδοσιακά υψηλές επιδόσεις παραβατικότητας, σύμφωνα με τους ελέγχους που διενεργεί η Επιθεώρηση Εργασίας.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις