Manpower: Επιχειρηματικός τρόπος σκέψης για καλύτερη επαγγελματική καριέρα

Η προσωπική και επαγγελματική επιτυχία, η δημιουργία νέων ευκαιριών, η ανάδειξη της καριέρας και η επίτευξη των στόχων, περνούν μέσα από την καλλιέργεια ενός επιχειρηματικού τρόπου σκέψης. Αυτή είναι η πεποίθηση της Manpower που παραθέτει πέντε χρήσιμες συμβουλές για όσους επιθυμούν να αναλάβουν καθήκοντα, αλλά έχουν αμφιβολίες, καθώς μπορεί να μην νιώθουν έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Για όσους επιθυμούν να βελτιώσουν το επιχειρηματικό τους μυαλό. Οι συμβουλές αυτές κωδικοποιούνται ως εξής:

  1. Αναζήτηση γνώσης

Η Manpower θεωρεί ότι είναι σημαντικό οι ενδιαφερόμενοι να αναπτύξουν επιθυμία για μάθηση και να είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες και απόψεις. Γι’ αυτό προτρέπει στην παρακολούθηση online μαθημάτων, παραστάσεων, στο διάβασμα βιβλίων και στην εκμετάλλευση ευκαιριών δικτύωσης.

  1. Καθορισμός στόχων

Η θέσπιση στόχων είναι σημαντική για όσους ενδιαφέρονται να παραμείνουν σε κίνηση και να επικεντρωθούν σε αυτό που θέλουν να επιτύχουν. Γι’ αυτό η εταιρία προτρέπει γι’ αρχή τον καθορισμό μακροπρόθεσμων στόχων, απαντώντας στο ερώτημα, «πού θέλω να είμαι σε 5, 10, ακόμα και 20 χρόνια;» Στη συνέχεια, προτείνεται ο χωρισμός αυτών των στόχων σε μικρότερους και εφικτούς, θέτοντας προθεσμίες επίτευξής τους.

  1. Αποδοχή αποτυχίας

Η Manpower υπογραμμίζει ότι όσοι επιδιώκουν καλύτερη επαγγελματική πορεία δεν πρέπει τους φοβίζει η αποτυχία, διότι είναι αναπόφευκτο κομμάτι της επιχειρηματικής πορείας. Κάθε επιχειρηματίας την έχει βιώσει κάποια στιγμή: Σημασία έχει πώς γίνεται η διαχείριση μιας αποτυχίας. Όπως είπε κάποτε ο Thomas Edison, American Inventor και Businessman, «Δεν έχω αποτύχει. Απλώς βρήκα 10.000 τρόπους που δεν λειτουργούν». Η εταιρία τονίζει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα λάθη ως ευκαιρίες μάθησης.

  1. Επιλογή σωστών ανθρώπων

Ο τρόπος σκέψης επηρεάζεται βαθιά από τους ανθρώπους του ευρύτερου περιβάλλοντός μας. Γι’ αυτό η Manpower πιστεύει στην ανάπτυξη ενός επιτυχημένου επιχειρηματικού mindset, που  γίνεται ευκολότερο όταν μοιραζόμαστε όλες τις εμπειρίες και τις ιστορίες με ανθρώπους που έχουν τον ίδιο τρόπο που βλέπουν τον κόσμο.

  1. Έξοδος από τη ζώνη άνεσης

Το μυαλό ενός επιχειρηματία  οφείλει να δέχεται τις δυσάρεστες καταστάσεις. Η  Manpower προτείνει να βάλουμε τον εαυτό μας σε άγνωστες καταστάσεις για να επεκτείνουμε τις δεξιότητές μας.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις