Θ. Φωτίου: Θα αναλάβουμε πρωτοβουλία συντονισμού των κομμάτων για να μην περάσει η κατάργηση του ΤΑΥΦΕ (βίντεο)

Την αμέριστη στήριξη στον αγώνα του ΤΑΥΦΕ να παραμείνει Ταμείο υποχρεωτικής ασφάλισης εξέφρασαν η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Θεανώ Φωτίου και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του κόμματος Αλίκη Ευαγγελία Κατσαρού και Θεμιστοκλής Αμπλάς, κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία του ΤΑΥΦΕ, τη Δευτέρα 20 Μαΐου.

Η αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς, με επικεφαλής την κ. Θεανώ Φωτίου, συζήτησε με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΤΑΥΦΕ και ενημερώθηκε αναλυτικά για τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα επιφέρει στο Ταμείο και τους χιλιάδες εργαζομένους στο φάρμακο η από 1/1/2026 άρση της υποχρεωτικότητας με το νόμο 5078/2023.

Η αντιπροσωπεία της Νέας Αριστεράς περιηγήθηκε στο ΤΑΥΦΕ και συνομίλησε με τους εργαζόμενους, ακούγοντας τις εύλογες ανησυχίες και τον προβληματισμό τους για το μέλλον των θέσεων εργασίας, ενώ οι εργαζόμενοι στο ΤΑΥΦΕ, όπως και η διοίκηση, μετέφεραν και την αγωνία των δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων για το εφάπαξ τους.

Η κ. Φωτίου, η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μεταξύ των βουλευτών της αντιπολίτευσης που στήριξαν στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και στην Ολομέλεια την μη μετατροπή του ΤΑΥΦΕ σε Ταμείο προαιρετικής ασφάλισης, δεσμεύτηκε ότι η Νέα Αριστερά θα συνεχίσει να στηρίζει το δίκαιο αίτημα του ΤΑΥΦΕ και δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία συντονισμού όλων των δημοκρατικών κομμάτων, με στόχο να αλλάξει ο νόμος και να μην προχωρήσει η κατάργηση του Ταμείου, που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι το κόμμα θα στηρίξει και μια πιθανή προσφυγή του ΤΑΥΦΕ στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις