Κ. Τσουκαλάς, υπ. ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ: Αρωγός στη προσπάθεια να μην καταργηθεί η υποχρεωτικότητα της ασφάλισης στο ΤΑΥΦΕ (βίντεο)

Παρών και αρωγός στην προσπάθεια του ΤΑΥΦΕ και των ασφαλισμένων του το Ταμείο να παραμείνει υποχρεωτικής ασφάλισης, να παραμείνει ένα Ταμείο ισχυρό που θα στηρίξει στο μέλλον την αποστρατεία των χιλιάδων εργαζομένων στο φάρμακο δήλωσε ο δικηγόρος-εργατολόγος Κώστας Τσουκαλάς, υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κατά την επίσκεψή του στο ΤΑΥΦΕ την Πέμπτη 30 Μαΐου.

Ο κ. Τσουκαλάς, αφού ενημερώθηκε από τη διοίκηση και τα στελέχη του Ταμείου για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει για το ΤΑΥΦΕ και τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ο νόμος 5078/2023, που αίρει από 1/1/2026 την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης, συνομίλησε με τους εργαζόμενου και χαρακτήρισε το ΤΑΥΦΕ «αλληλοβοηθητικό Ταμείο παράδειγμα, το οποίο απέδειξε ότι μπορούνε τα Ταμεία αυτά ως πυλώνες ασφάλισης, αν τα διαχειρίζονται οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, να έχουν πολύ μεγάλη δυνατότητα να δίνουν αξιοπρεπείς παροχές και να στηρίζουν τους ασφαλισμένους».

Ο κ. Τσουκαλάς υπογράμμισε ότι με το νόμο 5078/2023 «απειλείται η συνοχή του Ταμείου, απειλούνται οι εισφορές και οι παροχές που έχουν να λάβουν οι ασφαλισμένοι και επισήμανε πως «πρέπει να είμαστε μαζί».

«Δηλώνω από τώρα ότι είμαι παρών, στηρίζω την προσπάθεια του Ταμείου να διατηρηθεί ως Ταμείο υποχρεωτικής ασφάλισης. Έτσι πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία και θα είμαι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του Ταμείου και των ασφαλισμένων για να μπορέσουν να διεκδικήσουν αυτό που πραγματικά τους αναλογεί: Ένα ισχυρό Ταμείο που θα στηρίξει στο μέλλον την αποστρατεία τους», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Τσουκαλάς.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις