Σπ. Καρανικόλας, υπ. ευρωβουλευτής ΝΔ: Και μετά τις ευρωεκλογές θα βοηθήσω για την επίλυση των ζητημάτων του ΤΑΥΦΕ (βίντεο)

Τη δέσμευσή του να εργαστεί και μετά τις ευρωεκλογές για την επίλυση των σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν το ΤΑΥΦΕ εξέφρασε ο Σπύρος Καρανικόλας, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, κατά την επίσκεψή του στο Ταμείο την Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Ο κ. Καρανικόλας κατά την επίσκεψή του στο ΤΑΥΦΕ ενημερώθηκε αναλυτικά από τη διοίκηση και τα στελέχη του Ταμείου για τις δυσμενείς συνέπειες που θα έχει για το Ταμείου και τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ο νόμος 5078/2023, που αίρει από 01/01/2026 την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης.

Επίσης, συνομίλησε με εργαζόμενους του ΤΑΥΦΕ, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητές του και τους στόχους του για την επόμενη Ευρωβουλή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι προκάλεσε αίσθηση η αποκάλυψή του ότι η χώρα μας δεν παίρνει καλό «βαθμό» στην εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την κοινοτική, κάτι που -όπως είπε- διαπίστωνε συνεχώς εργαζόμενος στο παρελθόν ως εμπειρογνώμονας της Κομισιόν ακριβώς για αυτά τα θέματα, της εναρμόνισης, δηλαδή, της εθνικής με την κοινοτική νομοθεσία.

Σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο κ. Καρανικόλας ανέφερε ότι «θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς τον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ του Ταμείου για τη σημερινή φιλοξενία και κυρίως για τη σημαντική ενημέρωση που μου παρείχαν, αναφορικά και με τη δραστηριότητα του Ταμείου, κυρίως όμως για τα ζητήματα που τους απασχολούν».  «Δεσμεύτηκα απέναντι στον πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ ότι μετά τις ευρωεκλογές θα ξαναέρθω στο Ταμείο να συζητήσουμε επί της ουσίας τα ζητήματα τα οποία μου έθεσαν και να δουλέψω κι εγώ ως ευρωβουλευτής πλέον, από το Ευρωκοινοβούλιο, να βοηθήσω για την επίλυση των θεμάτων που απασχολούν το Ταμείο».

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις