ΤΑΥΦΕ: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση του Άδ. Γεωργιάδη με τον Γερ. Κονιδάρη

Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, είχε την Παρασκευή, 31 Μαΐου 2024, ο Σύμβουλος Διοίκησης και Επικοινωνίας του ΤΑΥΦΕ, Γεράσιμος Κονιδάρης.

Η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και κύριο θέμα συζήτησης ήταν ο νόμος 5078/2023, ο οποίος ψηφίστηκε στα τέλη του 2023, όταν υπουργός Εργασίας ήταν ο κ. Γεωργιάδης και με τον οποίο από 1/1/2026 αίρεται η υποχρεωτικότητα ασφάλισης στο ΤΑΥΦΕ.

Θυμίζουμε ότι η νομοθετική πρωτοβουλία προκάλεσε τότε μεγάλες αντιδράσεις από τη διοίκηση του ΤΑΥΦΕ, τα συνδικάτα και τους εργαζόμενους στο Φάρμακο, αφού παντελώς αναίτια αλλάζει τη φύση του Ταμείου, οδηγώντας το σε οικονομική ασφυξία και θέτοντας σε κίνδυνο το εφάπαξ για τους χιλιάδες ασφαλισμένους του.

Μετά τις αντιδράσεις και τις αναλυτικές ενημερώσεις-συζητήσεις, ο τότε υπουργός Εργασίας, Άδ. Γεωργιάδης, έδωσε ένα χρόνο παράταση στη μετατροπή του ΤΑΥΦΕ σε Ταμείο προαιρετικής ασφάλισης (από 1/1/2025 η αλλαγή μετατέθηκε για την 1/1/2026), ζητώντας να εκπονηθούν όλες οι απαραίτητες μελέτες.

Στη συνάντηση της Παρασκευής, 31 Μαΐου 2024, ο κ. Κονιδάρης ενημέρωσε διεξοδικά τον κ. Γεωργιάδη για όλα τα νέα δεδομένα, τα οποία επιβεβαιώνουν το καταστροφικό για το ΤΑΥΦΕ και τους ασφαλισμένους του αποτέλεσμα που θα έχει η υλοποίηση της άρσης της υποχρεωτικότητας, σημειώνοντας ότι είναι κρίσιμη η τροποποίηση του νόμου και η μη αλλαγή της φύσης του Ταμείου, το οποίο επί δεκαετίες λειτουργεί χωρίς να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, εξυγιαίνεται με γοργά βήματα, αυξάνει την περιουσία του και, παρά τις περικοπές των προηγούμενων ετών, εξακολουθεί να δίνει σημαντικά εφάπαξ στους ασφαλισμένους του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, άκουσε με προσοχή και ενδιαφέρον τις επισημάνσεις και προτάσεις της διοίκησης.  Ο κ. Κονιδάρης εκ μέρους της διοίκησης ευχαρίστησε τον υπουργό για τη συνάντηση.

Ταυτόχρονα, ο Σύμβουλος Διοίκησης και Επικοινωνίας του ΤΑΥΦΕ, Γ. Κονιδάρης, αλλά και το σύνολο των μελών του Ταμείου, ευελπιστούν ότι σύντομα η κυβέρνηση θα ξαναδεί υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων το μείζον ζήτημα του Ταμείου, που αφορά δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους – ασφαλισμένους στο Φάρμακο.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις