Ορ. Ομράν-Κουκουβιτάκης, υπ. ευρωβουλευτής ΝΔ: Να ξαναδούμε την άρση της υποχρεωτικότητας στο πλαίσιο τήρησης της νομιμότητας (βίντεο)

Την πρόθεσή του να εργαστεί για το μείζον ζήτημα της άρσης της υποχρεωτικότητας της ασφάλισης στο ΤΑΥΦΕ εξέφρασε ο Ορέστης Ομράν-Κουκουβιτάκης, υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, κατά την επίσκεψή του στο Ταμείο την Τρίτη 4 Ιουνίου 2024.

Ο κ. Κουκουβιτάκης, αφού ενημερώθηκε αναλυτικά από τη διοίκηση και στελέχη του Ταμείου για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η εφαρμογή από 01/01/2026 του νόμου 5078/2023, ο οποίος αίρει την υποχρεωτικότητα της ασφάλισης στο ΤΑΥΦΕ, εξέφρασε τη στήριξή του στον αγώνα να μην αλλάξει η φύση του Ταμείου, το οποίο μάλιστα, χαρακτήρισε «παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα κοινωνικοασφαλιστικά Ταμεία».

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει «να δουλέψουμε όλοι μαζί για να δούμε ζητήματα όπως η άρση της υποχρεωτικότητας, τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά και για τη βιωσιμότητα του Ταμείου, αλλά -αν θέλετε- και για την ευρύτερη τήρηση της νομιμότητας στη χώρα μας και της λογικής», δήλωση που έχει ιδιαίτερη αξία, αφού ο κ. Κουκουβιτάκης είναι διδάκτωρ Συγκριτικού Συνταγματικού Δικαίου, διεθνής δικηγόρος Αθηνών, Βρυξελλών, Αγγλίας και Νέας Υόρκης.

Αναλυτικά η δήλωση του Ορέστη Ομράν-Κουκουβιτάκη, έχει ως εξής:

«Είχα την τύχη και τη χαρά να βρεθώ με τη διοίκηση του Ταμείου, η οποία μου εξήγησε ενδελεχώς τα ζητήματα που απασχολούν το Ταμείο το τελευταίο διάστημα.

Είναι πραγματικά αξιέπαινη η προσπάθεια που κάνετε και όλο το έργο σας από το 2012 και μετά είναι παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα κοινωνικοασφαλιστικά Ταμεία.

Γνωρίζω τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο σας και σήμερα έμαθα ακόμα περισσότερα. Νομίζω ότι πρέπει όλοι μαζί να δουλέψουμε. Εγώ θα είμαι ξανά εδώ -ελπίζω σύντομα-, να δουλέψουμε όλοι μαζί για να δούμε ζητήματα όπως η άρση της υποχρεωτικότητας, τα οποία είναι πάρα πολύ σημαντικά και για τη βιωσιμότητα του Ταμείου, αλλά -αν θέλετε- και για την ευρύτερη τήρηση της νομιμότητας στη χώρα μας και της λογικής».

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις