Οι πολίτες δεν επιλέγουν τα γενόσημα φάρμακα – Το σχέδιο του υπ. Υγείας

Νέα μέτρα για μεγαλύτερη διείσδυση των γενοσήμων στην ελληνική αγορά πρόκειται να εφαρμόσει το Υπουργείο Υγείας το επόμενο διάστημα. Σκοπός είναι η προώθηση των γενοσήμων φαρμάκων ώστε να επιλέγονται περισσότερο από τους πολίτες και η χώρα μας να μπει «δυναμικά» στον συγκεκριμένο τομέα. Εάν πετύχει το νέο σχέδιο θα καταγραφεί παράλληλα μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης, καθώς τα γενοσημα έχουν φθηνότερες τιμές.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι πολύ πιθανή συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας με εκπροσώπους της φαρμακοβιομηχανίας και τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ) αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, σε «πρώτο πλάνο» μπαίνουν τα φαρμακεία. Έτσι, μέσω κινήτρων που προτίθεται να δώσει η Αριστοτέλους στους φαρμακοποιούς αναμένεται να έχουν καθοριστικό ρόλο: Όταν συνταγογραφείται μια δραστική ουσία, να δίνεται προτεραιότητα στην κάλυψη του ασθενούς με γενόσημο.

«Μένει την άλλη εβδομάδα να κάνουμε τη μεγάλη συνάντηση που έχω προαναγγείλει στο υπουργείο μεταξύ της φαρμακοβιομηχανίας και των φαρμακοποιών. Διότι θέλω να τελειώσουμε και μία εκκρεμότητα: να φτάσουμε στο στόχο των γενοσήμων εκεί που πρέπει να είμαστε. Για να επιτευχθεί αυτό θέλουμε μαζί μας και τους γιατρούς, αλλά θέλουμε μαζί μας και τους φαρμακοποιούς και θα βρούμε τον τρόπο να το κάνουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από το βήμα του 28th Annual Economist Government Roundtable.

Πηγή: ygeiamou.gr

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις