Δράση για τον καρκίνο παχέος εντέρου: Πάνω από 7.500 φαρμακεία έχουν δηλώσει συμμετοχή

Έως σήμερα περισσότερα από 7.500 φαρμακεία έχουν αποστείλει στην ΗΔΙΚΑ αιτήσεις και δικαιολογητικά για τη συμμετοχή τους στη δράση πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου. Όπως εξήγησε στο f.daily o Μ. Κατσαράκης, Γ.Γ. του Δ.Σ. του ΠΦΣ «τα δικαιολογητικά που απαιτούνται αφορούν την πιστοποίηση των φαρμακείων ως μονάδες παροχής ΠΦΥ και θα δοθούν άπαξ, καθώς η Ε.Ε. απαιτεί να προηγηθεί αυτή η διαδικασία αλλά δεν θα απαιτηθεί ξανά στο μέλλον, όσα προγράμματα πρόληψης και αν αναπτυχθούν από τα ελληνικά φαρμακεία».

Σε σχετικές διευκρινίσεις που απέστειλε σήμερα ο ΠΦΣ επισημαίνεται ότι οι συμμετέχοντες φαρμακοποιοί καλούνται τώρα να υπογράψουν σύμβαση με την ΗΔΙΚΑ (τους έχει αποσταλεί με email), προκειμένου να καταχωρηθεί το φαρμακείο τους στην πλατφόρμα διάθεσης των test. Τη σύμβαση θα πρέπει να υπογράψει ψηφιακά (μέσω του gov.gr ή μέσω της ψηφιακής υπογραφής) ο νόμιμος εκπρόσωπος του φαρμακείου και το σχετικό αρχείο pdf να έχει ονομασία με τον αριθμό που αναγράφεται κάτω από την ημερομηνία σύμβασης (πάνω δεξιά). Η ΗΔΙΚΑ δέχεται τις υπογεγραμμένες συμβάσεις στο prolipsis-symvaseis@idika.gr.

Ο ΠΦΣ ενημερώνει επίσης ότι με παρέμβασή του διορθώθηκε το λάθος που υπήρχε σε mails της ΗΔΙΚΑ αναφορικά με τον χρόνο πληρωμής των φαρμακοποιών. Η αναφορά για εξόφληση «εντός 60-90 ημερών από την ημερομηνία κατάθεσης της οικονομικής απαίτησης» διορθώνεται σε μια νέα σειρά emails με τη φράση: «Η ΗΔΙΚΑ υποχρεούται στον έλεγχο και την εκκαθάριση των λογαριασμών των φαρμακείων και την καταβολή των αιτήσεων ποσών εντός 30 ημερών από την καταληκτική ημερομηνία έκδοσης των τιμολογίων από το φαρμακοποιό και υποβολής των στοιχείων τους στη σχετική πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, που ορίζεται η 5η εργάσιμη ημέρα μετά τη συμπλήρωση κάθε διμήνου».

Πηγή: farmakeutikoskosmos.gr

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις