ΠΟΣΙΕΦ-ΣΦΕ: Όλοι στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη – Φτάνει πια!

Κάλεσμα για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις στη ΔΕΘ και συγκεκριμένα στη συγκέντρωση που οργανώνει η ΓΣΕΕ, το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024, στις 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη, απευθύνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακοϋπαλλήλων και Συναφών Φαρμακευτικών Επαγγελμάτων (ΠΟΣΙΕΦ-ΣΦΕ).

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα, η ΠΟΣΙΕΦ-ΣΦΕ -μεταξύ άλλων- τονίζει ότι «στον κλάδο μας η ανάπτυξη δεν θα έρθει με την διακράτηση των αμοιβών στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, την απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την αύξηση των τιμών των φαρμάκων, την επικείμενη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, την χαλάρωση του θεσμικού πλαισίου της φαρμακευτικής νομοθεσίας και δεοντολογίας και την απαξίωση του εποπτικού ρόλου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου».

«Επί 12 έτη στο κλάδο μας η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την μείωση του clawback και rebate, την αύξηση των τιμών των φαρμάκων και της φαρμακευτικής δαπάνης, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, όμως η αύξηση των κερδών των εργοδοτών μέχρι στιγμής δεν έφερε και αντίστοιχη αύξηση των μισθών», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση-κάλεσμα της ΠΟΣΙΕΦ-ΣΦΕ έχει ως εξής:

Συνάδελφοι,

Μετά από 10 έτη μνημόνιο, απολύσεις, μειώσεις μισθών, αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων, την ώρα που η κυβέρνηση ευαγγελίζεται ανάπτυξη, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να έρχονται αντιμέτωποι με μισθούς πείνας, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, κατάργηση των εργασιακών κεκτημένων, αύξηση του κόστους διαβίωσης, κλιματική αλλαγή και πόλεμο.

Οι εργοδότες παρόλα τα οικονομικά κίνητρα και τις ελαφρύνσεις που τους παρέχονται  δεν είναι πρόθυμοι να προσφέρουν αξιοπρεπείς μισθούς και να υπογράψουν αξιοπρεπείς συλλογικές συμβάσεις, αλλά εξακολουθούν να υιοθετούν την πρακτική του «βοήθα με φτωχέ να μην σου μοιάσω».

Ο εργασιακός μεσαίωνας, η μαύρη και αδήλωτη εργασία, η υπασφάλιση, η συνεχής μείωση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών προτείνονται από τους εργοδότες ως λύσεις για την διατήρηση των θέσεων εργασίας και την ανάπτυξη των επιμέρους κλάδων της οικονομίας.

Ειδικότερα στον κλάδο μας η ανάπτυξη δεν θα έρθει με την διακράτηση των αμοιβών στο επίπεδο του κατώτατου μισθού, την απαξίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, την αύξηση των τιμών των φαρμάκων, την επικείμενη αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης, την χαλάρωση του θεσμικού πλαισίου της φαρμακευτικής νομοθεσίας και δεοντολογίας και την απαξίωση του εποπτικού ρόλου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ).

Το κοινωνικό κράτος δεν διαμορφώνεται με εφήμερη πολιτική επιδομάτων και περιστασιακές εξαγγελίες αυξήσεων προς μεμονωμένες ομάδες, που σύντομα θα περικοπούν λόγω έλλειψης δημοσιονομικού χώρου.

Η ανάπτυξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας δεν επιτυγχάνετε με την διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας και την προώθηση των ιδιωτικών εταιρειών που θα  εμφανιστούν ως «από μηχανής θεός». Η φτωχοποίηση του λαού και η στρέβλωση του υγιούς ανταγωνισμού είναι ένας φαύλος κύκλος που θα εξυπηρετήσει προσωρινά λίγους, όμως θα οδηγήσει στην συρρίκνωση της οικονομίας μεταγενέστερα καθώς πλέον η πλειοψηφία των πολιτών δεν θα μπορεί ούτε προϊόντα ούτε υπηρεσίες να αγοράζει, αλλά θα επαιτεί.

Η ανάπτυξη θα έρθει με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό, λήψη άμεσων μέτρων, ευελιξία και συνεργασία όλων των κοινωνικών εταίρων που θα εδραιώσουν μεταξύ τους σχέσεις αμοιβαίου οφέλους.

Επί 12 έτη στο κλάδο μας η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από την μείωση του clawback και rebate, την αύξηση των τιμών των φαρμάκων και της φαρμακευτικής δαπάνης, την μείωση των εργοδοτικών εισφορών, όμως η αύξηση των κερδών των εργοδοτών μέχρι στιγμής δεν έφερε και αντίστοιχη αύξηση των μισθών.

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Το Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024 καλούμε τα μέλη μας και τους συμπολίτες μας να συμμετάσχουν ενεργά στις εκδηλώσεις και στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ στην Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ. στο άγαλμα Βενιζέλου.

Διεκδικούμε:

  • Συλλογικές Συμβάσεις και Αξιοπρεπείς Αυξήσεις Μισθών
  • Πάταξη της Αισχροκέρδειας
  • Στήριξη του Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης
  • ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΤΑΜΕΙΟ ΤΑΥΦΕ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ, ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΕΦΑΠΑΞ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΒΙΟΥ

  • Την ανάπτυξη πρωτοβουλιών από το ΤΕΑΥΦΕ για Να Λαμβάνουμε Αξιοπρεπείς Συντάξεις.
  • Δωρεάν Παιδεία και Υγεία με Ισότιμη Πρόσβαση ΌΛΩΝ των πολιτών στο Φάρμακο και τις Καινοτόμες θεραπείες
  • Ενίσχυση του Θεσμικού πλαισίου της Φαρμακευτικής νομοθεσίας και Δεοντολογίας στον κλάδο μας (παραγωγή, διακίνηση και προώθηση) με Ενίσχυση του Εποπτικού Ρόλου του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου (Ε.Ο.Φ) ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ
  • Κατοχύρωση του Δικαιώματος του Πολίτη για Πλουραλισμό και Αξιοπιστία στην Ενημέρωση με ισχυρούς Κανόνες Δεοντολογίας, Αρχών και Αξιών.
  • Αμερόληπτη Δικαιοσύνη
  • Μακροπρόθεσμο Οικονομικό και Κοινωνικό σχεδιασμό Επωφελή για Όλους Εργαζόμενους και Εργοδότες
  • ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
  • ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΜΑΣ ΤΕΑΥΦΕ ΚΑΙ ΤΑΥΦΕ
  • ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ ΙΣΧΥΡΟ ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ και ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΟΥ Ε.Ο.Φ
  • ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΟΛΑ!

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις