ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΖΑΡΑΚΗΣ

Ο Μιχαήλ Λαζαράκης είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ και είναι Διευθυντής της διεύθυνσης Μητρώο του Ταμείου. Διετέλεσε με την ίδρυση του Ταμείου, στα πρώτα κρίσιμα βήματα του ΤΑΥΦΕ ΝΠΙΔ,   Προϊστάμενος – Συντονιστής  και μετέπειτα Διευθυντής του Ταμείου. Με την νέα οργανωτική δομή υπηρέτησε ως Διευθυντής Εσόδων και Μητρώου και με την μετεξέλιξη της οργανωτικής δομής  υπηρετεί  ως Διευθυντής Μητρώου.  Στα νέα του καθήκοντα ιδιαίτερη σημασία δίνεται στην ριζοσπαστική  ιδέα,  οργάνωση και λειτουργία του Μητρώου Οφειλετών που αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα και πρόκληση κάθε ταμείου που σέβεται τις ασφαλιστικές εισφορές των ασφαλισμένων του.

Στην σταδιοδρομία του έχει συμβάλει από μάχιμες και επιτελικές θέσεις σε σημαντικά αναπτυξιακά έργα υποδομής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.  Έτσι μεταξύ άλλων,  εργάστηκε στην κατασκευή και επίβλεψη σε μια από τις μεγαλύτερες στον ελλαδικό χώρο δίδυμες σιδηροδρομικές σήραγγες (σήραγγα Όθρυος) ως ειδικός τεχνικός σύμβουλος μελέτης και κατασκευής. Συνέβαλε επίσης στην κατασκευή και τεχνική παρακολούθηση ενός πολύ δύσκολου και τεχνικά πολύπλοκου έργου (HATS2A) αποχέτευσης του Hong – Kong, υπηρετώντας σε ένα πολυεθνικό εργασιακό περιβάλλον (Gammon Construction Limited).  Αξίζει να αναφερθεί και η ενασχόληση του με οικοδομικά έργα πολιτικού μηχανικού.

Σπούδασε Γεωλογία στην γενέτειρα του στο Α.Π.Θ.. Εν συνεχεία, του απονεμήθηκε  από το πανεπιστήμιο της Γλασκόβης στην Σκωτία το μεταπτυχιακό δίπλωμα MSc in Geotechnical Engineering. Ακολούθως αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός (MEng in Civil and Structural Engineering) με βαθμό First Class. Τελευταία, απέκτησε το μεταπτυχιακό  δίπλωμα της διοίκησης επιχειρήσεων  (ΜΒΑ) από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Wroclaw της Πολωνίας.

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.