Χατζηδάκης: Επέκταση του προγράμματος κατάρτισης – Εξαντλήθηκαν οι θέσεις

Το πρόγραμμα κατάρτισης που προωθεί η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) για 80.000 ανέργους,  πρόκειται να επεκταθεί. Αιτία είναι η μεγάλη ζήτηση που είχε, καθώς οι θέσεις εξαντλήθηκαν. Η σχετική είδηση έγινε γνωστό από τον ίδιο τον υπουργό Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, μιλώντας στο συνέδριο «Επενδύσεις στην Ελλάδα & Αναπτυξιακή Προοπτική – 2022», που διοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας και το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας & Αειφόρου Ανάπτυξης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα αφορά στην κατάρτιση ανέργων σε δεξιότητες όπου οι επιχειρήσεις έχουν έλλειψη προσωπικού, όπως το ψηφιακό εμπόριο, τα logistics, το ψηφιακό marketing, αλλά και η ενεργειακή αναβάθμιση εγκαταστάσεων και η πράσινη επιχειρηματικότητα.

Ταυτόχρονα, ακολουθεί, μέσα στον Οκτώβριο το πρόγραμμα επανακατάρτισης και αναβάθμισης δεξιοτήτων για εργαζόμενους ανεξαρτήτως ηλικίας και σε όλους τους κλάδους της οικονομίας, με έμφαση στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες. Το πρόγραμμα αυτό θα είναι ύψους άνω των 300 εκατομμυρίων ευρώ και θα αφορά 150.000 εργαζόμενους.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις