Ξεκινούν τα σχολικά γεύματα – Αυξάνονται τα σχολεία που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα

Tην ένταξη 268 επιπλέον σχολικών μονάδων στο πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων και την αύξησή τους σε 210.000 σήμερα, από 185.000 που ήταν  το 2019, επισήμανε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, στη Βουλή, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση.

Σύμφωνα με την υφυπουργό, η διανομή των σχολικών γευμάτων θα ξεκινήσει κανονικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

Ήδη, από το προηγούμενο σχολικό έτος το πρόγραμμα των σχολικών γευμάτων προκηρύχθηκε για 2+1 χρόνια.

Επομένως,  για την τρέχουσα και την επόμενη σχολική χρονιά θα εκλείψουν οι λόγοι των καθυστερήσεων στο χρόνο έναρξης και διανομής των γευμάτων που παρατηρήθηκαν κατά το παρελθόν.

Αναφορικά με τη διαδικασία επιλογής των γεωγραφικών τμημάτων και των αντίστοιχων σχολικών μονάδων, όπως εξήγησε η κ. Μιχαηλίδου, γίνεται με κοινωνικά κριτήρια που λαμβάνουν υπόψη τα ποσοστά ανεργίας, τη δυναμικότητα της αγοράς εργασίας, καθώς και τον αριθμό των δικαιούχων του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ανά δήμο και γεωγραφικό τμήμα.

Όσον αφορά στην ποιότητα των γευμάτων, η υφυπουργός υπογράμμισε ότι το διατροφολόγιο έρχεται πιο κοντά στις προτιμήσεις των παιδιών, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα των γευμάτων.

Τα σχολικά γεύματα παρασκευάζονται κατά τα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, οι πρώτες ύλες επιλέγονται με βάση την διατροφική τους αξία, προτιμώνται τα τοπικά προϊόντα και όλα αυτά συμβάλλουν ώστε τα παιδιά να αποκτήσουν έγκαιρα κουλτούρα υγιεινής διατροφής.

Επιπλέον, οι συσκευασίες κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά, προστίθενται ειδικές σημάνσεις για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας, αναγράφονται όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα συστατικά του φαγητού και τον τρόπο διατήρησής του.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις