Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας: Ξεκινά η απογραφή των εργαζομένων της χώρας

Η δεύτερη φάση εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας ξεκίνησε από την 1η Οκτωβρίου. Περιλαμβάνει την υποβολή, από το σύνολο των επιχειρήσεων του ιδιωτικού τομέα, του εντύπου Ε4 στο Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) Εργάνη. Ακολουθεί από την 1η Νοεμβρίου, η απογραφική διαδικασία του συνόλου των εργαζομένων μισθωτής εξαρτημένης εργασίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Εργασίας:

– Το Σάββατο 1η Οκτωβρίου ξεκίνησε, κατά την πάγια διαδικασία, η ηλεκτρονική υποβολή του εντύπου Ε4 (Ετήσιος πίνακας προσωπικού) στο Π.Σ. Εργάνη για τους εργαζόμενους με σχέση εξαρτημένης εργασίας. Η προθεσμία υποβολής του Ε4 λήγει στις 31 Οκτωβρίου.

– Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2022, θα πραγματοποιηθεί η απογραφική διαδικασία της ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, από όλες τις επιχειρήσεις – εργοδότες της χώρας. Η εν λόγω διαδικασία, αφορά το σύνολο των εργαζομένων, με σύμβαση ή σχέση εξαρτημένης εργασίας, στους οποίους συμπεριλαμβάνεται το δανειζόμενο προσωπικό. Εξαιρούνται οι τράπεζες και τα σούπερ μάρκετ που απασχολούν περισσότερους από 250 εργαζόμενους, κλάδοι στους οποίους εφαρμόζεται ήδη η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας και έχει ήδη ολοκληρωθεί η απογραφή.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις