Σχολικά γεύματα σε 1.629 σχολεία σε όλη την χώρα – Έναρξη λειτουργίας του φετινού προγράμματος

Ξεκίνησε σήμερα, Δευτέρα 17 Οκτωβρίου το πρόγραμμα Σχολικών Γευμάτων, που φέτος θα πραγματοποιηθεί σε 1.629 σχολεία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε το υπουργείο Εργασίας προστέθηκαν άλλα 268 επιπλέον σχολεία σε σχέση με πέρσι και έτσι εκτιμάται ότι ξεπερνά το 85% η συμμετοχή.  Το πρόγραμμα θα πραγματοποιείται από τον ΟΠΕΚΑ έως το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Όπως τόνισε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, «έχουμε εξασφαλίσει προϋπολογισμό, πάνω από 90,1 εκατ. ευρώ και επεκτείνουμε τα σχολικά γεύματα σε περισσότερα σχολεία από κάθε άλλη φορά. Από σήμερα μοιράζουμε καθημερινά 217.300 γεύματα στους μαθητές από άκρη σε άκρη της χώρας μας».

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, το πρόγραμμα των Σχολικών Γευμάτων έχει αναβαθμιστεί και βελτιωθεί, καθώς το διατροφολόγιο έχει πλέον προσαρμοστεί στις προτιμήσεις των παιδιών, τα γεύματα μαγειρεύονται στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής, ενώ οι πρώτες ύλες επιλέγονται με βάση την διατροφική τους αξία. Επιπλέον, οι συσκευασίες κατασκευάζονται από ανακυκλώσιμα υλικά και φέρουν ειδικές σημάνσεις για την ημερομηνία παρασκευής και συσκευασίας, του γεύματος αλλά και για τον τρόπο διατήρησής του.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου δήλωσε ότι: «Διασφαλίζουμε την διανομή των σχολικών γευμάτων, χωρίς καμία καθυστέρηση, για ακόμη μια χρονιά. Αυξάνουμε τα σχολικά γεύματα, αναβαθμίζουμε το πρόγραμμα και παρέχουμε καθημερινά στους μαθητές, φρεσκομαγειρεμένο και υγιεινό μεσημεριανό φαγητό, στα πρότυπα της μεσογειακής διατροφής. Με πράξεις και όχι με λόγια, συνεχίζουμε να στηρίζουμε ακόμα περισσότερες οικογένειες που έχουν ανάγκη».

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις