Σε επίπεδα ρεκόρ η ανάπτυξη της φαρμακοβιομηχανίας

Η φαρμακοβιομηχανία έχει αναπτυχθεί σε επίπεδα ρεκόρ αντιδρώντας δυναμικά στην σημαντική μείωση που είχε προκύψει το 2020, ως αποτέλεσμα της κορύφωσης της πανδημίας. Η καινοτομία και η ποιότητα παραγωγής σε παγκόσμιο επίπεδο επίσης έχουν εξελιχθεί σημαντικά.

Αυτά είναι ορισμένα από τα συμπεράσματα που προκύπτουν από έρευνα που διεξήγαγε η εταιρία CPHI και η οποία παρουσιάστηκε 1-3 Νοεμβρίου σε μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στην Φρανκφούρτη. Η έρευνα αξιοποίησε πληροφορίες από 400 φαρμακευτικές εταιρίες ανά τον πλανήτη και έτσι διαπιστώνεται ότι είναι ελπιδοφόρες οι προοπτικές του κλάδου και για το 2023. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε φαρμακευτικές εταιρίες σε 10 χώρες από τις 12 που αξιολογήθηκαν, διαπιστώθηκε ανάκαμψη και ετήσια κέρδη.

Η πρώτη θέση ανήκει στον φαρμακευτικό κλάδο των ΗΠΑ και ακολουθούν οι επιχειρήσεις στη Γερμανία και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Την πιο μεγάλη διαφορά στη βαθμολογία σημείωσαν οι εταιρείες της Ινδίας που για πρώτη φορά κατατάσσονται μαζί με αυτές των δυτικών χωρών. Διαπιστώθηκε σημαντική αναπτυξιακή προοπτική καθώς και βελτίωση στην ποιότητα παραγωγής δραστικών ουσιών. Το ίδιο ισχύει και για την Κίνα που σημείωσε βελτίωση κατά 25% στον ίδιο τομέα και εξισώνεται με κατασκευαστές της Ιταλίας και της Γαλλίας.

Η έρευνα αναδεικνύει ότι γενικά η φαρμακευτική βιομηχανία έχει τη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην ποιότητα παραγωγής δραστικών ουσιών της στα 6 χρόνια που γίνεται η έρευνα της CPHI, έχοντας κάνει πολύ μεγάλα βήματα στον τομέα.

Παράλληλα διαφαίνεται ότι η παγκόσμια παραγωγή φαρμάκου θα γίνει πολύ πιο ανταγωνιστική τον επόμενο χρόνο, καθώς μειώνεται το χάσμα των βαθμολογιών μεταξύ των τοπ εταιρειών και όσων βρίσκονται στη βάση της κατάταξης.

Ο πληθωρισμός και τα υψηλότερα ενεργειακά κόστη θα αποτελέσουν τις κύριες προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κλάδος, και ιδίως οι κατασκευαστές γενόσημων προϊόντων και δραστικών ουσιών στην Ευρώπη. Ωστόσο, η πλειονότητα των συμμετεχόντων στην έρευνα προβλέπει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα αμβλυνθούν το 2023.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις