ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ): Πρόγραμμα 3.000 θέσεων εργασίας στο Νότιο Αιγαίο – Πότε λήγει η υποβολή αιτήσεων

Ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη 30 Νοεμβρίου στις 15:00, η προθεσμία που έχει δώσει η ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) για να υποβληθούν αιτήσεις από επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα που παρέχει 3.000 θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια του Νοτίου Αιγαίου. Η εν λόγω πρωτοβουλία βρίσκεται στο Γ’ κύκλο εφαρμογής της και φέρει την ονομασία «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 30 ετών και άνω στις Περισσότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΠΑΠ) της χώρας, με έμφαση στις γυναίκες».

Τα ποσά της επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης για 12 μήνες έχουν ως εξής:

  • 467 € μηνιαία / 5.598 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 30-49 ετών.
  • 560 € μηνιαία / 6.718 € ετήσια για ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω.
  • 606 € μηνιαία / 7.277 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 30 ετών και άνω.
  • 653 € μηνιαία / 7.837 € ετήσια για μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω.
  • 700 € μηνιαία / 8.397 € ετήσια για άνεργες γυναίκες 30 ετών και άνω.

Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα υποβάλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων στη διεύθυνση  www.ependyseis.gr/mis

Κατόπιν, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ  θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους, σύμφωνα με την κατηγορία ανέργου, την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα και η επιχείρηση θα επιλέξει μεταξύ των υποψηφίων για την πρόσληψη.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιχείρηση να μην έχει μειώσει το προσωπικό της κατά το τρίμηνο πριν από την αίτηση και να μην έχει λάβει χρηματοδότηση από κρατική ενίσχυση άνω των 200.000 € τα προηγούμενα 3 έτη (τρέχον και δύο προηγούμενα). Στην επιχορήγηση συμπεριλαμβάνονται τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Το πρόγραμμα, συνολικού προϋπολογισμού 26 εκατ. €, συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο), μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις