Έρχεται η Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης

Με επικεφαλής τον νέο Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας και 25 μέλη, θα ενεργοποιηθεί εκ νέου η Επιτροπή η Επιτροπή Παρακολούθησης της Φαρμακευτικής Δαπάνης. Η σχετική υπουργική απόφαση, υπογράφηκε από την ηγεσία  του υπουργείου Υγείας και έτσι η Επιτροπή θα πραγματοποιεί εφεξής, τακτικές συνεδριάσεις.

Πρέπει να επισημανθεί ότι η ενεργοποίηση της εν λόγω Επιτροπής, αποτελούσε πάγιο αίτημα των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του φαρμάκου. Το γεγονός όμως ότι την τελευταία διετία κυριάρχησε το πρόβλημα της πανδημίας, φαίνεται ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να μην προχωρήσει άμεσα η επαναλειτουργία της.

Αναλυτικά η σύσταση της νέας Επιτροπής έχει ως εξής:

 1. ΚΩΤΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του Υπουργείου Υγείας, ως Πρόεδρος.
 2. ΚΟΥΤΣΙΟΥΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Δρ. Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, MSHEM, MSIS, BSc (CS), Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας, ως Αντιπρόεδρος.
 3. ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), με αναπληρωτή τον ΓΚΑΤΣΙΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ – ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ, Β΄ Αντιπρόεδρο του Ε.Ο.Φ..
 4. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ, Διευθύνων Σύμβουλος του Ι.Φ.Ε.Τ., με αναπληρωτή τον ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, Μέλος του Δ.Σ. του Ι.Φ.Ε.Τ., ως εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας (Ι.Φ.Ε.Τ.).
 5. ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΛΩΡΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης.
 6. ΘΗΡΑΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, Γενικός/ Οικογενειακός Ιατρός Διευθυντής Ε.Σ.Υ. – Κ.Υ. Βάρης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Βελτίωσης της Ποιότητας των Υπηρεσιών Υγείας Ο.ΔΙ.Π.Υ. Α.Ε., Γενικός Γραμματέας της Ι.Ε.Α., με αναπληρωτή τον ΚΑΡΑΝΙΚΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ, Σύμβουλο Ηλεκτρονικής Υγείας της Ι.Ε.Α., Επίκουρο Καθηγητή Ιατρικής, Πληροφορικής και Συστημάτων Ηλεκτρονικής Υγείας, Τμήμα Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ως εκπρόσωποι της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών (Ι.Ε.Α.).
 7. ΜΗΤΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Αυτοτελούς Τμήματος Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη ΛΕΚΚΑ ΜΑΡΟΥΛΙΩ, ΠΕ Ιατρών Δημόσιας Υγείας ΕΣΥ, η οποία υπηρετεί στο Αυτοτελές Τμήμα Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων και Μητρώων Ασθενών του Υπουργείου Υγείας.
 8. ΛΙΤΣΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., με αναπληρώτρια την ΚΑΝΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδιασμού και Παρακολούθησης Χορήγησης Φαρμάκων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ., ως εκπρόσωποι του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
 9. ΠΑΝΟΥ ΑΝΤΙΟΠΗ, Προϊσταμένη του Τμήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., με αναπληρωτή τον ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, Προϊστάμενο του Τμήματος ΓΓΚΑ – Υπουργείου Υγείας της Διεύθυνσης Λειτουργίας και Υποστήριξης Εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ Α.Ε., ως εκπρόσωποι της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (ΗΔΙΚΑ Α.Ε.).
 10. ΠΑΠΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια τη ΣΙΑΚΟΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ, Προϊσταμένη του Τμήματος Φαρμάκου της Διεύθυνσης Φαρμάκου του Υπουργείου Υγείας.
 11. ΒΙΛΔΙΡΙΔΗ ΛΙΛΙΑΝ-ΒΕΝΕΤΙΑ, Διευθύντρια Γραφείου Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 12. ΚΑΪΤΕΛΙΔΟΥ ΔΑΦΝΗ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, Πρόεδρος Ο.ΔΙ.Π.Υ., ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής. 13. ΒΟΖΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Καθηγητής Οικονομικών Υγείας, Πανεπιστήμιο Πειραιώς, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 13. ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, Υπεύθυνος Παρατηρητήριου Οικονομικών Υγείας του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 14. ΓΑΛΑΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ, Επιδημιολόγος – Διδάκτωρ Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ, ως επιστήμονας με εμπειρία σχετική με το έργο της Επιτροπής.
 15. ΠΕΝΤΑΦΡΑΓΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ, Εντεταλμένος Σύμβουλος του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ., με αναπληρωτή τον ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΓΕΩΡΓΙΟ, Εντεταλμένο Σύμβουλο του Δ.Σ. της Π.Ε.Φ., ως εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.).
 16. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΟΛΥΜΠΙΟΣ, Πρόεδρος του Σ.Φ.Ε.Ε., με αναπληρωτή τον ΚΟΣΜΙΔΗ ΜΑΡΙΟ, Αντιπρόεδρο του Σ.Φ.Ε.Ε., ως εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε.).
 17. ΒΑΛΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ, Πρόεδρος του Π.Φ.Σ., με αναπληρωτή τον ΖΗΚΑ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Α΄ Αντιπρόεδρο του Π.Φ.Σ., ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ.).
 18. ΜΑΚΡΙΔΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Νοσοκομειακός Φαρμακοποιός – Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Γ.Ν.Α. «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ- ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» , Πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ν.Ι., με αναπληρώτρια την ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Νοσοκομειακό Φαρμακοποιό – Διευθύντρια Ε.Σ.Υ., Γ.Ν.Α. «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», Γενική Γραμματέα της Π.Ε.Φ.Ν.Ι., ως εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι).
 19. ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ, Καρδιολόγος, με αναπληρωτή τον ΚΟΡΩΝΙΩΤΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, Καρδιολόγο, ως εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (Π.Ι.Σ.).
 20. ΤΟΥΣΙΜΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Αντιπρόεδρος ΔΣ του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (P.I.F), με αναπληρώτρια την ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ – ΜΑΡΙΑ, Διευθύντρια Εξωτερικών Υποθέσεων του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (P.I.F), ως εκπρόσωποι του Φόρουμ Φαρμακευτικής Καινοτομίας (Pharma Innovation Forum).
 21. ΚΑΡΠΟΔΙΝΗ ΘΕΑΝΩ, Διοικήτρια του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (Ε.Ο.Π.Υ.Υ.).
 22. ΓΚΟΓΚΟΖΩΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ, Πρόεδρος της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Τιμών Φαρμάκων.
 23. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, Πρόεδρος του Δ.Σ του Σ.Α.Φ.Ε.Ε., με αναπληρωτή τον ΑΥΓΕΡΙΝΟ ΑΝΤΩΝΙΟ, μέλος του Δ.Σ. του Σ.Α.Φ.Ε.Ε., ως εκπρόσωποι του Συλλόγου Αντιπροσώπων Φαρμακευτικών Ειδών και Ειδικοτήτων (Σ.Α.Φ.Ε.Ε.). 25. ΔΕΔΕΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, με αναπληρωτή τον ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Μέλος ΔΣ της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος, ως εκπρόσωποι της Ένωσης Ασθενών Ελλάδος.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις