Eurostat: Το 78% των Ελλήνων δηλώνουν υγιείς

Το 78% των Ελλήνων δηλώνουν ότι αισθάνονται υγιείς,  ποσοστό που κατατάσσει την χώρα στην δεύτερη θέση ανάμεσα στα κράτη – μέλη της ΕΕ! Έρευνα της Eurostat δείχνει ότι  μόνο η Ιρλανδία με 81% έχει υψηλότερο ποσοστό από την Ελλάδα.

Αναλυτικότερα, το 2021, στην ΕΕ, σχεδόν επτά στα δέκα άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω βαθμολόγησαν την κατάσταση της υγείας τους ως καλή ή πολύ καλή (69%). Οι θετικές απόψεις για την υγεία ήταν περισσότερες  στους άνδρες παρά στις γυναίκες (72% στους άνδρες, 67% στις γυναίκες).

Μετά την Ιρλανδία και την Ελλάδα, ισοβαθμούν στην τρίτη θέση με 77% η Κύπρος και το Λουξεμβούργο.

Στον αντίποδα, τα κράτη μέλη της ΕΕ με τα χαμηλότερα ποσοστά όσον αφορά το ίδιο ερώτημα ήταν η Λιθουανία (48%), η Λετονία και η Πορτογαλία (50%). Τα ποσοστά των ανδρών που αξιολογούσαν την υγεία τους ως πολύ καλή ή καλή ήταν μεγαλύτερα από αυτά των γυναικών σε όλα τα κράτη μέλη με  μόνη εξαίρεση την Ιρλανδία.

Οι μεγαλύτερες διαφορές στην υγεία των φύλων καταγράφηκαν στη Λετονία (9 ποσοστιαίες μονάδες), τη Ρουμανία (8 ποσοστιαίες μονάδες)  και τη Λιθουανία (7 ποσοστιαίες μονάδες).

Στην ΕΕ, το 2021, το ποσοστό των ατόμων που ανέφεραν καλή ή πολύ καλή υγεία μειώθηκε με την ηλικία. Το χάσμα στην υγεία των φύλων διευρύνθηκε με την ηλικία: ήταν χαμηλότερο για τους πληθυσμούς ηλικίας μεταξύ 16 και 24 ετών και μεταξύ 25 και 34 ετών (0,7 και 0,5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα) και ήταν υψηλότερο για τις δύο μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες: 6,3 ποσοστιαίες μονάδες  για άτομα ηλικίας 75–84 ετών και 5,0 ποσοστιαίες μονάδες  για άτομα ηλικίας 85 ετών και άνω.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις