Adecco: Οι επιχειρήσεις να προσφέρουν κίνητρα για να διατηρήσουν εργαζόμενους – ταλέντα

 Η εύρεση ταλέντων, αλλά και η διατήρησή τους εντός του έμψυχου δυναμικού μιας επιχείρησης, αποτελεί το μεγάλο ζητούμενο για το 2023 ανεξάρτητα από τον κλάδο αναφοράς. Σύμφωνα με την Adecco, οι επιχειρήσεις πρέπει να υιοθετήσουν μια ξεκάθαρη στρατηγική παροχής ισχυρών κινήτρων σε εργαζόμενους με κάποιο ταλέντο για να τους κρατήσουν κοντά τους. Αυτό θα είναι και το βασικό «αντίδοτο» στους κινδύνους που διατρέχουν φέτος, λόγω της εκτίναξης του πληθωρισμού και με δεδομένο ότι η αγορά εργασίας δεν έχει ανακάμψει πλήρως από τις αναταράξεις που προκλήθηκαν λόγω πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενος στις σημαντικότερες τάσεις για το τρέχον έτος, ο όμιλος Adecco, διαπιστώνει ότι η επίδραση της πανδημίας στην εργασία αποδείχθηκε πιο ισχυρή απ΄ ότι είχε προβλεφθεί. Αναδείχθηκαν νέες τάσεις και εργασιακά μοντέλα, αναδιαμορφώθηκαν οι σχέσεις εργοδότη-εργαζόμενου αλλά και επιδεινώθηκε η ψυχική υγεία και ευεξία των εργαζόμενων σε παγκόσμιο επίπεδο. Το 2023, εκτιμάται ότι ο ρυθμός αύξησης της απασχόλησης θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα καθώς οι οικονομικές επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία, του υψηλού πληθωρισμού και της νομισματικής σύσφιξης θα δημιουργήσουν νέες προκλήσεις για τον κόσμο της εργασίας.

Η Adecco επισημαίνει ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να αλλάξουν το ηγετικό τους μοντέλο. Αυτό σημαίνει ότι, αν θέλουν να αντιμετωπίσουν φαινόμενα σιωπηλής παραίτησης, πρέπει να δημιουργήσουν ένα «φιλόδοξο όραμα», που θα προσφέρει προοπτική και ευκαιρίες εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να δίνουν την ευκαιρία στο ανθρώπινο δυναμικό να αναβαθμίζει τις δεξιότητές του. Πρόκειται για ένα μοντέλο που μπορεί να αποφέρει πολλαπλά οφέλη σε μια επιχείρηση.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις