Οι εμπειρογνώμονες εισηγούνται να μην διαχωρίζονται οι ΜΕΘ σε covid και non covid

Περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού SARS-COV-2 εισηγείται η επιτροπή των εμπειρογνώμων του υπουργείου Υγείας, καθώς η εξέλιξη της πανδημίας δείχνει σαφή βελτίωση όλων των δεικτών.

Χθες, κατά τη συνεδρίαση της, η επιτροπή εισηγήθηκε να μην διαχωρίζονται οι ΜΕΘ σε covid και non covid. Συζητήθηκε επίσης και η διαχείριση των ασθενών με covid-19 μέσα στα νοσοκομεία.
Την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα ολοκληρωθεί η συζήτηση για τα μέτρα στα νοσοκομεία και πιθανόν στις 28 Μαρτίου θα βγει το ΦΕΚ με την άρση των μέτρων που ισχύουν για τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη αποφασισθεί η άρση των μέτρων που αφορά την υποχρεωτική χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, τη διενέργεια εβδομαδιαίου rapid test από τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα – και αναμένεται το ΦΕΚ.
Όπως είχε δηλώσει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, η επιδημία έχει περάσει σε ένα αρκετά προβλεπόμενο επίπεδο και δεν υπάρχει πίεση στο σύστημα υγείας εδώ και πάρα πολύ καιρό, σε σχέση την covid-19. Τόνισε μάλιστα, ότι εάν συνεχιστεί η κατάσταση όπως βλέπουμε να εξελίσσεται, λογικά θα έχουμε πλήρη ύφεση κατά τους επόμενους μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις