Επίσκεψη Υπουργού Υγείας στο ΤΑΥΦΕ, στη Μάρνη 22

Την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, επισκέφτηκε το ΤΑΥΦΕ ο Υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης. Συζήτησε με τη Διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους και ανέπτυξε μεταξύ άλλων, ζητήματα σχετικά με την πολιτική φαρμάκου, τις θέσεις εργασίας στον κλάδο και την ασφαλιστική επίδραση που είχε η αναπτυξιακή προσπάθεια της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της η Διοίκηση αναφέρθηκε στον φαρμακευτικό κλάδο, ο οποίος συνιστά έναν από τους πλέον ανταγωνιστικούς κλάδους της εθνικής οικονομίας, με σημαντική εξωστρέφεια και συνεισφορά στην εξειδικευμένη απασχόληση, καθώς και τον αντίκτυπο στο κοινωνικό σύνολο, που έχει η αποτελεσματική λειτουργία του Ταμείου.

Τα στελέχη και ιδίως οι εργαζόμενοι, έβαλαν επιτακτικά τα ζητήματα αιχμής του Ταμείου, με προεξέχοντα τα αναπτυξιακά θέματα και την ασφαλιστική βάση, τον ψηφιακό μετασχηματισμό και λοιπές λειτουργίες εκσυγχρονισμού και διαλειτουργικότητας με τρίτα συστήματα για διασταυρώσεις στοιχείων, μεταξύ άλλων. Επίσης, αναφέρθηκαν στις θέσεις τους για το Ταμείο και τη δουλειά τους, που κινδυνεύει από μονοσήμαντες επιλογές εποπτικών αρχών, και παρέδωσαν σχετικό υπόμνημα.

Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει ενδελεχώς τα προβλήματα των εργαζομένων και να υποστηρίξει τις θέσεις εργασίας από όποιο θώκο και αν βρίσκεται.

Στη Διοίκηση, τα στελέχη και τους εργαζόμενους, έδωσε συγχαρητήρια για την πολύ καλή και εξειδικευμένη δουλειά που κάνουν για τους ασφαλισμένους στον κλάδο του φαρμάκου και δήλωσε ότι, θα στηρίξει οποιαδήποτε μεταρρύθμιση διευρύνει την ασφαλιστική βάση με αναπτυξιακές προσπάθειες, καθώς και τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας.

Σχετικές Ανακοινώσεις

Πρόσφατες Ανακοινώσεις